Ali Demirçalı: 1 Milyar liralık borcu hızla ödeyip hizmetlere odaklanacağız

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, İlkhaber Gazetesi'ni ziyaretinde, belediyenin uzun yıllar süren mali zorlukları aşma sürecini anlattı. Demirçalı, mevcut yönetimden kalan 1 milyar liralık borcu hızla ödeyip, hizmetleri artırma konusundaki başarısını vurguladı. Yıl sonuna kadar belediyenin mali açıdan rahatlayacağını ve personel giderlerini yasal sınırlar içinde tutacaklarını belirtti. Ayrıca, işten çıkarılan personel konusunun borçların azaltılması ve hizmet kalitesinin korunması için gerekli bir adım olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 09:11

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, İlkhaber Gazetesi'ni ziyaret ederek belediyenin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yüreğir’in uzun yıllar ihmal edildiğini belirten Demirçalı, yıl sonuna kadar belediyenin mali açıdan rahatlayacağını ve personel giderlerini yasal sınırlar içinde tutacaklarını ifade etti. Demirçalı, işten çıkarılan personel konusuyla ilgili de borçları azaltmak ve hizmet kalitesini korumak için zorunlu adımlar atmak durumunda olduklarını belirtti.

“Yıl sonuna kadar belediyemiz rahatlamış olacak”

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, “Yüreğir yıllarca ihmal edilmiş, kaderine terk edilmiş, sahipsiz bırakılmış ama şu anda çok iyi gidiyoruz.  Şu an da emin olun Türkiye’de bu kadar kısa sürede toparlanan, bu kadar fazla hizmet eden, bu kadar borç ödeyen başka bir belediye yoktur. Şu anda bu konularda 1 numarayız. Yüzde yüz 120 tasarruf, gelirlerimizi yüzde 20 arttırmışız. Bir taraftan borç ödüyoruz bir taraftan araç alıyoruz. Giderlerimizi aşağı çektik, mesaileri kaldırdık, kiralamayı kaldırdık, servis olayını kaldırdık. Çok daha dikkatli huzuru harcamalar yapmıyoruz. Hizmeti de hiçbir şekilde kesintiye uğratmadan bunları yaptık. Çok kısa süre içerisinde rakamlara baktığımızda bugün Yüreğir Belediyesinin hem geçmişten hem de bugüne kadar olan dönem borçlarını sıfırladık. Bir tek kuruş maliyenin, SGK’nın günü gelmiş alacağı yoktur. İmar açığı hariç. Biz önce belediyeden başladık, yıl sonuna kadar da belediyemiz rahatlamış olacak” diye ifade etti.

“Yasal olarak yüzde 40 altında düşürmek zorundayım”

Demirçalı işten çıkarılan belediye personeli hakkında şu ifadeleri kullandı: “Normalde bizim personel giderimiz bütçenin yüzde 30- 40 aralığında olması gerekirken biz geldiğimizde yüzde 68. Yasal olarak yüzde 40 altında düşürmek zorundayım.  Bunu düşürmenin bir yolu var ya emekliye göndereceksin ya başka kuruma göndereceksin ya da eleman çıkaracaksın. Eleman çıkışlarımız oluyor olmaya da devam edecek. Yüzde 40 altına düşürmek zorundayım. Belediyeyi bu kadar zora sokan, sonuçta bir enkaz bırakan sizsiniz. Ben mecburen personel çıkartmak zorundayım. Ben sizin bıraktığımız borçları yani Arabistan’dan gelen hurma borçlarını ödemek için ya da bugün yaklaşık 20 milyon tatlı parasını ödeyebilmek için işçi çıkarmak zorundayım. Ben hızlı bir şekilde bu 1 milyar olan borcu, yapılandırmaları bir an önce ödeyerek hizmet etmeye odaklanmam lazım.”