AK Partili Hamza Dağ: Asgari ücrette ara zam ile ilgili çalışmamız yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücrette oluşan ara zam beklentisine ilişkin, "Böyle bir çalışma yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 16:02

CHP heyetinin dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği ekonomi zirvesinde "Asgari ücrete ve emekliye zam talebini" iletmesi sonrası, gözler Ak Parti'ye çevrildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücrette oluşan ara zam beklentisine ilişkin, "Böyle bir çalışma yok" dedi. Ayrıca yeni vergi düzenlemesi hakkında da bilgi veren Dağ, bu konuda somut bir adım atılmadığını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK'te katıldığı canlı yayında "asgari ücrete ara zam" iddialarına son noktayı koydu. Dağ, "Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olmayacak diyebilirim" diyerek ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreçle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim." açıklamasını yaptı.

CNN TÜRK'te gazeteci Dicle Canova'nın konuğu olan Hamza Dağ, "Asgari ücrette ara zam olacak mı sorusuna "Covid'den sonra yaşadığımız süreç... Asgari ücrette yılda 2 kez tarafları bir araya getirdik. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim. Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışma yaptığını ifade ediyor. Henüz somutlaşan birtakım şeyler yok. Basın mensupları   bazı haber kaynaklarından aldığı bilgilerden yansıtıyor, bakanlık yalanlıyor" dedi.

"Vergi reformuna ihtiyaç var"

Hamza Dağ, "Henüz bir noktaya gelmiş değiliz deniliyor bana da. Doğrudan vergileri artıracak, dolaylı vergileri azaltacak sürece gitmemiz gerekiyor. Vergi reformuna ihtiyaç var. Bazı adımlar mutlaka atılacak" ifadelerini kullandı.