AK Parti Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki kimdir?

AK Parti'nin Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Veysel Tiryaki'nin 1965 yılında doğduğu Bolu Dörtdivan'lı olup, siyasi kariyeri ve hayatı hakkında detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 12:43

2024 yerel seçimlerine yaklaşırken, Altındağ Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin adayı olarak açıklanan Veysel Tiryaki, merak konusu haline geldi. Bolu Dörtdivan doğumlu olan Tiryaki, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra, yerel yönetimler ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere İngiltere'de eğitim aldı. TODAİE'deki yüksek lisans eğitimini tamamlayan ve İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'nda master programını bitiren Tiryaki, doktorasını Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde gerçekleştirdi.

Maliye Bakanlığı'nda kısa bir süre çalıştıktan sonra, 1990 yılında kaymakamlık sınavını kazanarak 14 yıl boyunca kaymakam ve vali yardımcısı olarak farklı il ve ilçelerde görev aldı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı görevine atanarak yerel yönetimler alanında önemli deneyim kazandı. 2004-2019 yılları arasında üç dönem Altındağ Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Tiryaki, 2020-2022 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Hacettepe Teknokent) Genel Müdürü olarak çalıştı.

7 Nisan 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanarak yeni görevine devam eden Tiryaki, AK Parti'nin Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak 2024 yerel seçimlerine katılacak. İngilizce dilini iyi derecede bilen ve evli üç çocuk babası olan Tiryaki'nin siyasi performansı ve seçimlerdeki başarısı merakla bekleniyor.