Ahmet Şık Kimdir? TİP Milletvekili'nin hayatı ve kariyeri...

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, Meclis'te yaşanan kavgalar sonrasında merak konusu oldu. Ahmet Şık'ın hayatı, kariyeri ve siyasi geçmişi hakkında bilinmesi gerekenler....

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 11:00

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, Meclis'te yaşanan son olaylar sonrasında sosyal medyada en çok merak edilen isimler arasında yer aldı. Peki, Ahmet Şık kimdir? İşte Ahmet Şık'ın hayatı, kariyeri ve siyasetteki yolculuğu hakkında detaylar.

AHMET ŞIK KİMDİR?

Ahmet Şık, 10 Mayıs 1970 tarihinde Antalya'nın Kumluca ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Şık, gazetecilik kariyerine henüz üniversite birinci sınıftayken Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başladı.

GAZETECİLİK KARİYERİ

1991-2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde, ayrıca Nokta dergisinde muhabir olarak görev yaptı. Ayrıca Reuters haber ajansında foto muhabir olarak çalıştı. 2005 yılında Radikal gazetesinde görev alan Ahmet Şık, mesleki kariyerini bu alanda sürdürdü.

SİYASİ HAYATI

Ahmet Şık, 2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı oldu ve İstanbul milletvekili olarak parlamentoya girdi. 4 Mayıs 2020 tarihinde HDP'den istifa eden Şık, 19 Nisan 2021 tarihinde Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldı.

Ahmet Şık, hem gazetecilik kariyeri hem de siyasi hayatıyla Türkiye'de önemli bir figür haline geldi. Özellikle son dönemde Meclis'te yaşanan olaylar, Şık'ın ismini daha da ön plana çıkardı.