Sağlık-Sen Hekim Komisyonu tarafından düzenlenen "Aile Hekimliği Güncel Sorunları ve Gelecek Perspektifi Çalıştayı"nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Sağlık-Sen bütün sağlık meslek gruplarının hakkı için mücadele ediyor. Hekimlerin de hakkını korumak Sağlık-Sen'in görevi ve bu anlayışla çalışıyoruz. Biz popülizm yapmadan hekimin hakkını nasıl koruyabiliriz, geliştirebiliriz bunun derdindeyiz” dedi.
Sağlık-Sen Hekim Komisyonu tarafından "Aile Hekimliği Güncel Sorunları ve Gelecek Perspektifi Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştayda, aile hekimliği uygulaması, aile hekimliği yönetmeliği ve aile hekimliği uzmanlık eğitimiyle ilgili yaşanan tüm sorun ve sıkıntılar masaya yatırılarak, çözüm önerileri arandı.
3 oturum şeklinde gerçekleşen çalıştayda, aile hekimleri, alanında uzman isimler ve akademisyenler aile hekimliğinin geleceğini tartıştı.
Çalıştaya Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken, SASAM Hekim Koordinatörü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, akademisyenler ve çok sayıda aile hekimi katıldı.
“Sağlık-Sen bütün sağlık meslek gruplarının hakkı için mücadele ediyor”Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan yaptığı konuşmada, Sağlık-Sen'in farklı bir anlayışı benimseyerek sendikacılık yaptığını ifade etti.
Sosyal sendikacılık vizyonuyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Doğan, “Hem sosyal sendikacılık anlayışıyla üyelerimizin yanında olmaya çalışıyor hem de sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerimizin çalışma şartlarını iyileştirmek, haklarını geliştirmek için mücadele ediyoruz” dedi.
“Biz popülizm yapmadan hekimin hakkını nasıl koruyabiliriz, geliştirebiliriz bunun derdindeyiz”7 ay önce Hekim Komisyonu'nu kurduklarını söyleyen Doğan, “Hekim Komisyonumuz Türkiye genelinde hızlı bir şekilde örgütlenmesini sürdürüyor. Çünkü Sağlık-Sen bütün sağlık meslek gruplarının hakkı için mücadele ediyor. Hekimlerin de hakkını korumak Sağlık-Sen'in görevi. Biz popülizm yapmadan hekimin hakkını nasıl koruyabiliriz, geliştirebiliriz bunun derdindeyiz. Sağlık-Sen olarak popülist bir yaklaşım içinde değiliz. Çözüm odaklı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Akademik ve bilimsel sendikacılık anlayışıyla çalışıyoruz” diye konuştu.
“Aile hekimlerimizin sorunlarını çözmek için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz”Çalıştayları önemsediklerini dile getiren Doğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Sorunlar sürekli güncelleniyor. Bu yüzden çalıştaylarda güncellenmeli, raporlarda. Geçmişte sorun olmayan konulara bir bakıyoruz bugün sorun haline gelmiş. Aile hekimliğinde, birinci basmakta hangi sorunlar yaşanıyorsa bu çalıştayda konuşacağız ve tartışacağız. Çıkan sonuç raporunu Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerle paylaşıp, peşini bırakmayacağız. Aile hekimlerimizin sorunlarını çözmek için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Biz bütün sağlık meslek grupları için çalıştaylar yapıyoruz. Aile hekimliğinde çalışan ebe ve hemşire arkadaşlarımız için de bir çalıştay gerçekleştireceğiz”.
“Aile hekimlerimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşacağız”Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken de yaptığı konuşmada, çalıştayın gündemiyle ilgili bilgiler vererek, “Hekim Komisyonu olarak yaklaşık 7 ay önce hekimlerimizin özlük, ekonomik ve sosyal haklarını savunmak, çalışma şartlarını iyileştirmek, mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve en önemlisi sürdürülebilir sağlık sitemi için çalışmalara başladık. Çeşitli çalıştaylar düzenliyor, saha ziyaretleri yapıyor ve akademik eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu çalıştayda da aile hekimlerimizin taleplerini, sorunlarını, çözüm önerilerini konuşacağız. Buradan çıkan sonuçları başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili yetkililerle paylaşacak ve takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından oluşturulan 4 masada, “Aile hekimliği uygulamasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri nelerdir? Aile hekimliği sisteminin Türkiye'deki konumu ve gelecek perspektifi nasıl olmalıdır? Aile hekimliği yönetmelikleri ihtiyaca cevap veriyor mu? Aile hekimliği uzmanlık eğitimleri nasıl olmalıdır” sorularına cevaplar arandı.