Abdurrahim SAĞ
ADANA (İLKHABER)-Depremde zarar gören Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin Yüreğir Devlet Hastanesi’ne taşınmasının ardından sağlık çalışanlarının Yüreğir Devlet Hastanesi’nin başka yere taşınması ile ilgili tereddütleri sürüyor.
Hastanelerinin başka bir hastaneye taşınmamasını isteyen sağlık çalışanları her fırsatta basın açıklaması yaparak bu taleplerini dile getiriyor. Son olarak Sağlık Sen Adana Şubesi tarafından konuyla ilgili tekrar basın toplantısı düzenlendi. Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu tarafından gerçekleşen toplantıda tüm sağlık çalışanlarının Yüreğir Devlet Hastanesi’nin başka yere taşınmamasını istediklerini söyledi.
Yüreğir Devlet Hastanesi çalışanlarının çilesinin son bulmasını isteyen Nennioğlu, “Ülkemiz Cumhuriyet Tarihinde hiç görmediği salgınları ve felaketleri maalesef şu üç sene içerisinde görmüş birçok vatandaşını da bu felaketlerde kaybetmiştir. Bugünde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen fiziki olarak 11 ilimizi, psikolojik olarak ise bütün İllerimizi etkileyen depremlerde 40 binden fazla canımız vefat etmiş, binlerce insanımızda yaralı olarak bu felaketlerden etkilenmiştir” dedi.
Bu depremlerden Balcalı Hastanesinin de zarar gördüğünü aktaran Nennioğlu, “Bu depremler sırasında Şehrimize 52 senedir hizmet veren ve şehrimiz ile özdeşleşen marka kurumumuz Balcalı Hastanemiz hasar almış, güçlendirilmesi yapılıncaya kadar geçici olarak, şehrimizin kuruluş olarak en eski hastanesi olan tarihi 1800’lü yılların sonlarına dayanan Yüreğir Devlet Hastanesinin bugün içerisinde olduğu binasına taşınmasına karar verilmiştir. Yüreğir Devlet Hastanemiz kuruluş olarak eski olmasına rağmen ilk binası yıkılmış bunun üzerine Hastane Eski Numune Hastanemizin boşalttığı binaya taşınmış buradan da yine şu anki binasına Numune Hastanesi Şehir Hastanesine taşınınca gelmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere Hastanemiz son 6-7 sene içerisinde sürekli taşınmış çalışanlarımız bu süreçte hem maddi hem manevi olarak mağdur olmuşlardır” diye konuştu.
Devlet büyüklerine seslenen Nennioğlu, “Bizler devlet büyüklerimizden Adana’da bulunan sağlık çalışanlarının da birer vatandaş olduğunu ve depremzede olduklarını, alacakları kararlarda günlerdir evlerine giremeyen bu insanların nasıl etkilerinin olacağını iyi hesaplamalarını istiyoruz. Personeli ve hastaları ile sürekli taşınmaktan yorulmuş olan bu insanlar daha iki ay evvel bütün memurlar bölgeyi terk ederken çocukları ile birlikte hastanelere gelip depremzedelere hizmet veren yiğit cefakar sağlık çalışanlarımızdır. Yüreğir Devlet Hastanesinin tüm çalışanları çok ama çok huzursuzdur” ifadelerini kullandı.
Karar vericilerin iki hastanenin taşınması ile ilgili sağlık çalışanlarının herhangi bir mağduriyetine sebep vermeyecek şekilde bunu yapmalarını talep ettiklerini işaret eden Nennioğlu, şunları söyledi;
“Yüreğir Devlet Hastanesi Binası, Cihaz ve malzemeleri ve insan kaynakları ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine bağlanarak birlikte çalışmaları sağlanabilir. Balcalı hastanesi halihazırda hastane hizmetlerine mevcut imkanları ile devam edebilmektedir. Balcalı hastanesi mevcut binaları ve imkanları ile kendi binalarında çalışmalarına devam etsin, Yüreğir Devlet Hastanesi de kendi yerinde devam etmesini talep ediyoruz.
Şunu bilmenizi isterim ki bu hastane Yüreğir Devlet Hastanesi’nin olup yine Yüreğir Devlet Hastanesi olarak kalacaktır. Son söz olarak Yüreğir Devlet Hastanesi çalışanlarının çilesi son bulsun. Bunun ile ilgili yetkilerden sağlık çalışanlarını rahatlatıcı açıklama bekliyoruz. Sözlerime son verirken Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder deprem felaketinde vefat eden bütün insanlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim ayrıca Yüce Mevlamdan bundan sonra bu kadim millete bu tür acıları bir daha yaşatmamasını niyaz ederim. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”