Mayıs ayının sağlık deposu 6 süper besini

Meyve ve sebzelerin en taze olduğu Mayıs ayında sağlıklı beslenmek için Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen'den gelen önerilere göz atın. İşte, bağışıklığı güçlendiren ve vücudu besleyen 6 süper besin!

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 14:10

Mayıs ayı, taze meyve ve sebzelerin en bol olduğu dönemdir. Sağlıklı bir yaşam için doğru beslenmenin önemli olduğu bu dönemde, Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen'den gelen önerilere göre, sofralarınızı şu 6 süper besinle renklendirebilirsiniz:

Semizotu: İçeriğindeki yüksek askorbik asit ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sistemini destekler. Ayrıca cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

Enginar: Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler ve karaciğeri temizler. Düşük kalorili olmasıyla da dikkat çeker ve sağlıklı bir yaşam için önemli bir besindir.

Taze Sarımsak: Antibakteriyel özelliği sayesinde mikroorganizmalarla savaşır ve bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca kan basıncını düşürerek kalp sağlığını korur.

Kuşkonmaz: Lif, folik asit, C vitamini, K vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir. Hücre yenilenmesini ve büyümesini sağlar, hücre hasarını önler ve bağışıklık sistemini destekler.

Bakla: Zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içeriğine sahiptir. İdrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur, cilt sağlığını korur ve böbrek fonksiyonlarını düzenler.

Biberiye: Antimikrobiyal, antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Mikroplarla savaşır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hücreleri harekete geçirir.

Sağlıklı ve dengeli bir yaşam için sofralarınızı bu süper besinlerle donatmayı unutmayın!