Hakkari'ye 20 uzman doktor atandı

117. Devlet Hizmet Yükümlüğü Kurası kapsamında Hakkari'ye 1 Tıbbi Onkoloji Uzmanı, 1 Yoğun Bakım Yan Dal Uzmanı başta olmak üzere toplam 20 uzman doktor atandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 10:16

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atamalar doğrultusunda Hakkari iline farklı branşlardan toplam 20 doktor ataması gerçekleştirildi. Atanan doktorlar, Hakkari'deki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

HAKKARİ'YE ATANAN UZMAN DOKTORLAR

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 117. Devlet Hizmet Yükümlüğü Kurası kapsamında Hakkari'ye 1 Tıbbi Onkoloji Uzmanı ve 1 Yoğun Bakım Yan Dal Uzmanı olmak üzere toplam 20 uzman doktorun atanacağı belirtildi. Atanan uzman doktorlar arasında şunlar yer alıyor:

2 Adli Tıp Uzmanı 2 Aile Hekimliği Uzmanı 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı 1 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı 1 Göz Hastalıkları Uzmanı 4 İç Hastalıkları Uzmanı 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı 1 Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı 1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı 2 Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı 1 Tıbbi Patoloji Uzmanı HAKKARİ SAĞLIK HİZMETLERİ GÜÇLENİYOR

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu atamaların Hakkari'deki sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını ve halkın sağlık ihtiyaçlarına daha iyi cevap verileceğini belirtti. Atanan uzman doktorların görevlerine başlamasıyla birlikte, bölgedeki sağlık hizmetleri daha kapsamlı ve erişilebilir hale gelecek.