ÇÜ Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Süleyman Özdemir, uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil ediyor

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nden Prof. Dr. Süleyman Özdemir, tükürük bezi hastalıkları ve endoskopisi (sialendoskopi) üzerine yaptığı çalışmalarıyla uluslararası alanda dikkat çekiyor. Son olarak Mısır'ın İskenderiye kentinde düzenlenen 6. Mısır/1. Pan Arab Sialendoskopi Kadavra Uygulama/Canlı Cerrahi Toplantısı ve Kursu’na konuşmacı ve eğitici olarak davet edilen Özdemir, burada katılımcılara bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 10:30

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çukurova KBB Dernek Başkanı Prof. Dr. Süleyman Özdemir, tükürük bezi hastalıkları ve tükürük bezi endoskopisi (sialendoskopi) alanındaki çalışmalarıyla dünyanın birçok ülkesinde davet alıyor. Son olarak Cenevre’de düzenlenen Dünya Sialendoskopi Derneği’nde (ISIAL) Türkiye’yi temsil eden Prof. Dr. Özdemir, 18-20 Mayıs 2024 tarihlerinde Mısır’ın İskenderiye kentinde düzenlenen 6. Mısır/1. Pan Arab Sialendoskopi Kadavra Uygulama/Canlı Cerrahi Toplantısı ve Kursu’na konuşmacı ve eğitici olarak davet edildi.

Dünya Çapında Tanınan Bir Uzman

Prof. Dr. Özdemir, tükürük bezi hastalıkları ve sialendoskopi alanında dünya çapında tanınan bir uzman olarak, daha önce 2020 Dubai ve 2023 Cenevre’de düzenlenen Dünya Sialendoskopi Kongreleri’nde organizasyon komitesinde yer alarak önemli konuşmalar yaptı. Ocak 2023’te Dubai’de düzenlenen Uluslararası Dünya KBB Dernekleri Birliği (IFOS) Kongresi’nde açılış konuşması yaparak Türkiye’yi onurlandırdı.

Uluslararası Birlikte Eğitici ve Konuşmacı Olarak Görev Aldı

Mısır’ın İskenderiye kentinde düzenlenen toplantıya dünyanın 14 ülkesinden Kulak Burun Boğaz uzmanları ve ilişkili dallardaki uzmanlar katıldı. Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Amerika, İsviçre ve Hindistan’dan gelen diğer üç uluslararası bilim insanı ile birlikte davet edildi. Toplantıya ayrıca Arap Bölgesi ülkelerinden de bilim insanları katılım gösterdi.

Büyük İlgi ve Takdir Topladı

Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in sialendoskopi ve tükürük bezi hastalıkları konusunda yaptığı konuşmalar, diğer konuşmacılar ve dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edilerek büyük takdir topladı. Özdemir, kadavra kurslarında ve canlı cerrahi oturumlarında da tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaşarak önemli katkılarda bulundu.