Adana'da baba adaylarına hamilelik eğitimi

Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi'nde Gebe Bilgilendirme Sınıfı, anne ve baba adaylarına yönelik eğitimler veriyor. Baba adaylarına, hamile tulumu giydirilerek, eşlerinin doğumlarında yaşadıkları zorluklar yaşatılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 09:43

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi'nde düzenlenen Gebe Bilgilendirme Sınıfı, sadece anne adaylarını değil, baba adaylarını da eğitiliyor. Merkezde eğitimlere katılan babalar, hamile tulumu giyerek eşlerinin üreme dönemlerinde yaşadıkları bireysel deneyimler bulma fırsatını buluyor. Baba adayları, eğilip kalkma, oturma ve ayakkabı bağlama gibi hareketler yaparak bu deneyimi yaşıyorum.

Sürecinde Anne ve Baba Adaylarına Destek

2017 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından açılan Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi, çeşitli sağlık alanlarında kullanılanla hizmet veriyor. Merkezde, anne adayları için Gebe Bilgilendirme Sınıfı'nda hamile kadınlar, doğum öncesi, doğum anı ve doğum sonrası süreçlerine süt eğitimi alıyor. Ebe Türkan Şeker, merkezin anne adaylarına yönelik 9 saatlik eğitim verdiğini belirterek, "Eğitimlerimiz doğum sonrası danışmanlıklarla da devam ediyor" dedi.

Baba adaylarına yaşadıkları deneyim

Gebe Bilgilendirme Sınıfı Sorumlusu Türkan Şeker, baba adaylarının eğitime katılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “Babalar, kum torbalarından yapılan hamile tulumunu giyerek eşlerinin hislerini anlamaya çalıştıklarını belirtiyor. Bu, doğum sürecinde babaların rolünü artırıyor” ifadesini kullandı.

Normal Doğuma Teşvik Ediliyor

Tüp bebek yöntemiyle hamile kalan ve merkezde eğitim aldıktan sonra normal doğum yapan Meltem Kayagil, “Eğitimler sayesinde sezaryen aday olmadığını öğrendi. Normal doğum yaptım ve çok memnun kaldım” dedi. Eğitim sonrasında normal doğum yapan bir diğer anne Masal Özgümüş ise bu hizmetin ücretsiz olduğunu ve herkes için çoğaltılmasının büyük bir avantaj olduğunu belirtti.