Van'da kaybolan Rojin Kabaiş'in babası'ndan üzücü açıklamalar

Van'da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş, kızının kaybolduğu gün yaşadıklarını ve duygu durumunu basınla paylaştı. Kabaiş, kızının hiçbir sorun yaşamadığını ve mutlu olduğunu belirtirken, kaybolma olayının tüm ailesini derinden etkilediğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 14:09

Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, yeni kazandığı okulu için Diyarbakır'dan Van'a geldikten iki gün sonra 27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrıldı. Yolda annesiyle cep telefonuyla görüntülü görüşen ve bir büfeye de uğrayan Kabaiş, geldiği sahilde bir süre bankta oturarak Van Gölü'nü seyretti. Daha sonra kamera açısından çıkan genç kızdan bir daha haber alınamadı. 28 Eylül günü sahilde dolaşan öğrencilerin cep telefonu, su şişesi ve kekin bulunması üzerine Rojin Kabaiş için eşyalarının bulunduğu Van Gölü'nde sahil güvenlik ve polis ekipleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı. 3 gündür kendisinden haber alınamayan Kabaiş'in babası Nizamettin ve anne Aygül Kabaiş de Diyarbakır'dan Van'a gelerek yürütülen çalışmaları takip ediyor.

"Kızım kimseyle tartışmamıştır"

Kabaiş, kızının kimseye karşı bir düşmanlığı olmadığını ve herhangi bir tartışmaya karışmadığını söyledi. Rojin'in arkadaşlarıyla ve ailesiyle ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirten baba, kızının Van'a geldiğinde çok mutlu olduğunu ifade etti.

"Sahilde çakıl taşı toplayacaklardı"

Rojin'in kaybolduğu gün arkadaşlarıyla birlikte sahile giderek çakıl taşı toplamak istediğini belirten Kabaiş, kızının son olarak annesiyle görüntülü konuştuğunu ve kahve alacağını söylediğini belirtti.

Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Rojin'in telefonunun, kulaklığının ve su şişesinin sahilde bulunmasının ardından başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Kabaiş, yetkililerden ve tüm halktan kızının bulunması için destek istedi.

"Herkesin Rojin'idir"

Baba Kabaiş, "Kızım sadece benim değil, herkesin kızıdır. Herkesin vicdanına sesleniyorum. Rojin'i gören veya bir bilgiye sahip olan herkesin bize haber vermesini istiyorum" diyerek çağrıda bulundu.