Türkiye genelinde kapsamlı FETÖ operasyonu: 108 şüpheli gözaltında

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "KISKAÇ-20" operasyonunda, FETÖ'ye yönelik 29 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 108 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve büyük miktarlarda döviz ile Türk Lirası ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 17:48

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik kapsamlı bir operasyon başlattı.ğını dyurdu. "KISKAÇ-20" adı verilen operasyonlar, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirildi. Operasyonlar, Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak illerinde yoğunlaştı.

Operasyonlar neticesinde şüphelilerin örgütün "Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgütün "Gaybubet Evi" olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edildi. Ayrıca, hakkında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan şüphelilerin de operasyonlar sırasında yakalandığı belirtildi.

Operasyonlar sırasında çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile birlikte dijital materyallerin de ele geçirildiği ifade edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, milletin huzuru ve birliği için operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.