TSK Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 11 PKK'lı teröristi etkisiz hâle getirdi

Millî Savunma Bakanlığı , Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesine ara verilmediğini duyurdu. Bakanlığın ilerlemesine göre, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 11 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 13:31

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor. Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında yapılan hava ve kara destekli operasyonda, güvenlik güçleri tarafından tespit edilen 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Bakanlık, operasyonun süreceği ve terörizmin kökünün kazınması için her türlü önlemin alınacağını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyadan yağtığı açıklamada, ''Durmadan, yorulmadan mücadeleye devam! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 11 PKK’lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde belirlediği 2 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdi. Terörü kaynağında yok etmek için öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlara devam edeceğiz.'' dedi.