Taziye ziyaretine yaklaşık 10 kilogram yasaklı maddeyle giden sanıklara hapis cezası

Taziye ziyaretine giderken yanlarında yaklaşık 10 kilo yasaklı madde götüren ve olayla ilgisi bulunduğu ileri sürülen kamu hastanesi çalışanının da aralarında olduğu toplam 6 sanığa, 5 ve 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 12:34

Taziye ziyaretine giderken yanlarında yaklaşık 10 kilo yasaklı madde götüren ve olayla ilgisi bulunduğu ileri sürülen kamu hastanesi çalışanının da aralarında olduğu toplam 6 sanığa, 5 ve 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Diyarbakır'da bazı kişilerin ticaretini yaptıkları yasaklı maddeden Ankara'ya götürecekleri istihbaratı alan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı kararıyla çalışma başlattı.

Diyarbakır'dan Ankara'ya yasaklı madde götürürken polisin takibe aldığı zanlılar M.A, M.A, B.A. ve S.G, arkadaşları oldukları ileri sürülen M.Z.A ve kamu hastanesi çalışanı A.A'nın Çankaya'daki evinde kalmaya başladı. Uyuşturucuyu sattıktan sonra kayınvalidesi ölen bir yakınlarına taziye ziyaretine gitmeyi planlayan zanlılar, polis tarafından kaldıkları evde gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, biz valiz içerisinde yaklaşık 10 kilogram yasaklı madde ele geçirildi.

Valizdeki giysilerin altına gizlenen uyuşturucu paketlerinde parmak izleri tespit edilen ve sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan zanlılar hakkında, iddianame hazırlandı.

Sanıklar, yargılandıkları Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti. Olayla ilgisinin bulunmadığını öne süren A.A. ise sürekli gittiği dernekte tanıştığı kişilerin isteği üzerine misafirlerinin kendi evinde kalmasına müsaade ettiğini belirterek, "Diyarbakır'dan gelen bu kişilerin yasaklı madde getireceklerini bildikleri için misafirlerinin benim evimde kalmalarını istediklerini sanıyorum. Cenazelerinin olduğunu söyleyerek benim evimde kalmaları konusunda ısrar ettiler. Ben de kabul ettim. Bunlarla, evimde kalmalarının dışında hiçbir bağlantım ve telefon görüşmem yok. Bu kişileri ben değil, aslında aynı evde kaldığımız M.Z.A. tanıyordu. Suçsuzum ve beraatımı talep ediyorum" dedi.

Yapılan duruşma sonunda sanıklar M.A, M.A, B.A, S.G. ve M.Z.A. 12'şer yıl 6'şar ay, kamu hastanesi çalışanı A.A. ise 5 yıl 7 ay hapis cezasına mahkum edildi. Sanıklara verilen cezalar da Yargıtay'da onandı.