Sağlık çalışanı ve polis memurları yerdeki yaralıyı bırakıp basın mensubunun görevini yapmasına müdahale etti

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, 10.00 sıralarında Kandıra sapağında meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Sağlık ve polis ekipleri, yaralıya müdahale etmek yerine, kazayı haberleştirmek isteyen basın mensubuna engel oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 16:22

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, 10.00 sıralarında Kandıra sapağında meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Kazaya, 41 FZ 290 plakalı Fiat marka hafif ticari araç ile 41 HO 5615 plakalı özel halk otobüsü karıştı. Çarpışmanın ardından hafif ticari araç sürücüsü yaralandı ve olay yerine sağlık ile polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık çalışanı görevini yerine getiren basın mensubuna engel oldu

Ancak, kaza yerinde yaşananlar, olayın ötesine geçti. Sağlık ve polis ekipleri, yaralıya müdahale etmek yerine, kazayı haberleştirmek isteyen basın mensubuna engel oldu. Basın mensubu, kurum kartını göstererek çekim yapmak istedi ancak sağlık görevlisi, "Çekemezsin" diyerek keyfi bir şekilde çekimi engelledi. Yerdeki yaralıyı tedavi etmeye yönelik müdahale yerine, basın mensubunun görevine müdahale eden sağlık görevlisi, vatandaşları da provake etmeye çalıştı.

Olay yerinde kazayla alakası olmayan vatandaşların çıkartılmaması ve trafik polislerinin "Trafiğe engel oluyorsun" diyerek basın mensubuyla ilgilenmeleri dikkat çekti. Polis ekiplerinin, kazanın ardından güvenlik önlemi almamaları da ayrı bir sorun olarak gündeme geldi.