Nevşehir'de 5 yaşındaki kuzenini dudaktan öpmeye zorlayan kadın tutuklandı

Nevşehir'de sosyal medyada tepki çeken olayda, genç kadın 5 yaşındaki kuzenini dudaktan öpmeye zorlayarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 19:19

Nevşehir'de yaşanan olayda, D.Ö.K. adlı genç kadın 5 yaşındaki kuzeniyle çektiği bir videoyu sosyal medya platformunda paylaştı. Videoda, genç kadının çocuğu zorla dudaktan öpmeye çalıştığı anlar büyük tepki topladı. Videoda, "Öyle olmaz ben dudak seviyorum. Benim dudağım ora mı? Öp beni, öpersen bırakırım. Biz yanaktan öpüşmüyoruz. Çocukluğundan beri beni hep dudağımdan öpüyorsun" gibi ifadeler kullanıldı.

GÖZALTINA ALINMA VE TUTUKLANMA SÜRECİ

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. D.Ö.K., Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından Ürgüp Adliyesi'ne sevk edilen genç kadın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Olayın kamuoyunda yarattığı infial üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, videodaki şahsın gözaltına alındığını, çocuğun ailesiyle görüşüldüğünü ve videonun eski olduğu bilgisinin edinildiğini belirtti. Aileye danışmanlık hizmeti sağlandığını ve çocuğun durumunun yakından takip edileceğini açıkladı. Ayrıca, söz konusu TikTok hesabının kapatıldığını ve sürecin Bakanlık tarafından yakından takip edildiğini duyurdu.