Muğla’da FETÖ operasyonu: Hakim ve emniyet personeli yurtdışına kaçarken yakalandı

FETÖ üyeliğinden ihraç edilen eski hakimler ve emniyet personelinin yasa dışı yollarla yurtdışına çıkma girişimi, Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından engellendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 13:33

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında, "W.B." isimli tekneye yönelik olarak düzenlenen "KISKAÇ-28" operasyonunda, FETÖ mensubu oldukları değerlendirilen 13 kişi yakalandı. Operasyon, İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Yakalanan kişilerden 9'u "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan, 4'ü ise "Göçmen Kaçakçılığı" suçundan tutuklandı. İki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ve Muğla KOM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon, FETÖ'ye yönelik yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür ederek, “Operasyonları gerçekleştiren Sahil Güvenliğimizi ve Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi. Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.