MİT Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağımıza saldıran Suriyeli isyancıya Türk bayrağımızı öptürdü

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyon girişiminde bulunan şahıslar, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın koordinasyonuyla yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 11:51

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, 30 Haziran tarihinde Kayseri ve bazı illerde mültecilere yönelik olayların ardından Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'yi hedef alan provokasyonlar yaşandı. Bu olaylar sırasında Türk bayrağına saldıran ve Türk güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında olan şüphelilerin yakalanması için Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları ile emniyet güçleri harekete geçti.

Özür Dilediler

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın operasyonu sonucu, Suriye'nin El Bab şehrinde Türk bayrağına saldıran 17 yaşındaki bir şüpheli güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Şüpheli, Türk bayrağı önünde özür dileyerek, "Türk bayrağına saldırdım, çok pişmanım, Türk halkından özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Türkiye'ye yönelik provokasyonlarda yer alan diğer iki şüpheli de verdikleri ifadede, Türkiye'den ve Türk halkından özür dilediklerini belirttiler. İfadelerinde, Kayseri'deki olayların etkisi altında olduklarını ve asıl maksatlarının Türk halkını kötülemek olmadığını vurguladılar. Şüpheliler, Türk halkıyla dini ve ırki bağlarının olduğunu ve Türkiye'nin milyonlarca Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını dile getirdiler.

Diğer bir şüpheli olan Ahmed Nana ise, sosyal medya baskısından etkilendiklerini belirterek Türk bayrağını indirdiğini itiraf etti. Nana, "Bu bayrak Türkiye devleti ile Türk halkının ve Türkiye ile özgür Suriye halkının ortak düşmanlara karşı verdiği mücadelede şehit düşenlerin kefeni haline gelmiş bir semboldür. Sorumsuzca sergilediğim bu davranıştan ötürü tüm kalbimle özür diliyorum" dedi ve Türk bayrağını öptü.