Manisa ve Yozgat'ta “Kuyu-31” operasyonu: 30 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Manisa ve Yozgat merkezli organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen “Kuyu-31” operasyonlarında, iki ayrı suç örgütüne mensup 30 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah, uyuşturucu ve çek-senet ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 09:19

İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Manisa ve Yozgat merkezli olarak Trabzon, Tekirdağ ve Hatay’da eş zamanlı düzenlenen “Kuyu-31” operasyonları sonucunda, suç örgütü üyesi 30 şüpheli yakalandı. Operasyonlar kapsamında eğlence mekanlarına yönelik zorla el koyma girişimlerinden silahlı tehdit ve şantaja kadar birçok suç işlendiği tespit edildi.

İKİ AYRI SUÇ ÖRGÜTÜNE DARBE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Manisa’da Doğan Gezekli'nin, Yozgat’ta ise cezaevinde bulunan Ahmet Doğan'ın elebaşılığını yaptığı organize suç örgütleri hedef alındı. Manisa, Yozgat, Trabzon, Tekirdağ ve Hatay’da gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 30 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda, 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici ve delici alet, çeşitli miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Şüpheliler hakkında eğlence mekanlarına zorla el koymaya çalışma, esnafların iş yerlerini kurşunlama, silahlı tehditle senet imzalatma, silah ticareti, örgüt kurma, silahla kasten yaralama, vergi usul kanununa muhalefet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, tefecilik, şantaj ve tehdit gibi suçlardan soruşturma başlatıldığı bildirildi.