'KUYU-36' operasyonunda Barış Boyun'un eşi dahil 99 şüpheli tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'KUYU-36' operasyonunda yakalanan 157 şüpheliden 99'u tutuklanırken, aralarında silahlı suç örgütü lideri Barış Boyun'un eşi de bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 12:24

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen kapsamlı soruşturma çerçevesinde düzenlenen Kuyu-36 operasyonunda gözaltına alınan 157 şüpheliden 99'u tutuklandı. Çalıntı araçlarla 100'ü aşkın suç işleyen iki ayrı organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda, örgüt lideri Barış Boyun'un eşi Ece Boyun da gözaltına alınmıştı.

KUYU-36 OPERASYONU'NDA BÜYÜK DARBE: 99 TUTUKLAMA

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 43'ü serbest bırakılırken, 114'ü tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Hakimlikçe yapılan değerlendirme sonucunda, aralarında Ece Boyun'un da bulunduğu 99 şüpheli tutuklandı. 15 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, çalıntı araç veya kasklı motosikletlerle 100 farklı eyleme karışan iki ayrı organize suç örgütü tespit edilmişti. Bu örgütlerin, kasten öldürme, yaralama, yağma gibi birçok suç işlemekle suçlandığı belirtildi.

ÖRGÜT LİDERİNİN EŞİ DE TUTUKLANDI

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında, İtalya'da tutuklu bulunan silahlı suç örgütü lideri Barış Boyun'un eşi Ece Boyun da bulunuyordu. Ece Boyun, örgütteki rolü nedeniyle tutuklananlar arasındaydı.

İstanbul polisi tarafından düzenlenen Kuyu-36 operasyonu, organize suç örgütlerine yönelik mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi. Yakalanan şüpheliler ve ele geçirilen delillerle ilgili soruşturma devam ediyor.