İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün güncel yapılanma faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar sonucunda önemli tespitlere ulaşıldı. Haklarında adli işlem, ihraç veya cezaevi kaydı bulunan, ayrıca illegal yollardan yurt dışına çıkan örgüt üyelerine maaş ödemesi yapıldığı ve SGK primleri yatırılarak emekli olmalarının sağlandığı belirlendi. Bu yöntemle devletin zarara uğratıldığı tespit edildi.
ÖRGÜT ŞİRKETLERİ ÜZERİNDEN VURGUN İDDİASIYapılan araştırmalarda, şüphelilerle bağlantılı bir şirketin örgütle iltisaklı kişilere iş imkanı sağladığı, terfi ve pozisyonların liyakate göre değil örgütsel konuma göre verildiği ortaya çıktı. Şirket ortaklarının söz hakkının olmadığı, şirketin örgütsel talimatlarla sahiplerinin değiştiği ancak devir işlemleri sırasında herhangi bir para transferinin yaşanmadığı belirlendi.
EŞ ZAMANLI OPERASYONLA 36 GÖZALTIElde edilen deliller doğrultusunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 41 şüpheliden 36'sı gözaltına alındı. 3 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilirken, firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
MİLYONLARCA LİRALIK PARA VE ALTINA EL KONULDUOperasyon kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, yasaklı yayın, zincir marketlerden alınmış hediye kartları, 27 bin 440 euro, 128 bin 629 dolar, 452 bin 522 TL ve yaklaşık 826 bin 413 TL değerinde altın olmak üzere toplam 7 milyon 358 bin 559 TL değerinde para ve altına el konuldu.
20 ŞÜPHELİ TUTUKLANDIGözaltına alınan 36 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 20'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.