İçişleri Bakanı Yerlikaya: TUSAŞ’a saldırı düzenleyen kadın teröristin kimliği belli oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin PKK üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 15:44

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) düzenlenen hain terör saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Saldırıyı gerçekleştiren ve güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliğinin belirlendiğini duyurdu.

PKK ÜYESİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Bakan Yerlikaya’nın yaptığı açıklamaya göre, saldırıyı düzenleyen terörist, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olarak tespit edildi. Yerlikaya, Alçiçek’in örgüt içindeki faaliyetlerinin de incelendiğini belirtti. Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verildi: ''TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Saldırıyla ilgili soruşturmanın detaylı bir şekilde sürdüğü ve terör örgütüyle bağlantılı diğer unsurların da tespit edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği açıklandı.