Hakkari’de Anadolujet uçağı pistten çıktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Anadolujet firmasına ait bir uçak, olumsuz hava şartları nedeniyle iniş sırasında pistten çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 15:59

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iniş yapan Anadolujet firmasına ait uçak, olumsuz hava şartları nedeniyle pistten çıktı..

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan saat 11.30’da havalanan uçak, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na iniş yaparken kayarak pistten çıkarak çamura saplandı. Uçakta bulunan yolcular arasında herhangi bir yaralanma yaşanmazken, havalimanı yetkilileri yolcuların tahliyesi için hemen çalışma başlattı.

Yağışlar nedeniyle kayganlaşan pistte, uçak Yüksekova semalarında bir tur attıktan sonra ikinci iniş denemesinde bu talihsiz olay gerçekleşti. Uçakta, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Şemdinli Belediye Başkanı Fahri Şakar’ın da bulunduğu öğrenildi. Yolcuların tahliyesi için sürecin hızlandırıldığı bildiriliyor.

Pistten çıkan AJet uçağı ile ilgili açıklama: “Aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplandı”

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan kalkan VF 4316 sefer sayılı uçak Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanı'na inişi sırasında pistten çıktı. AJet Basın Müşavirliğinden pisten çıkan uçakla ilgili yapılan açıklamada, “Esenboğa Havalimanı'ndan saat 11.20'de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkari Yüksekova Havaalanı'na saat 13.15'te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bakan Uraloğlu'ndan tekeri çamura saplanan uçakla ilgili açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı’na sefer yapan AJET'e ait VF 4316 sefer sayılı uçak 13:18’de iniş esnasında pistten çıkmış; uçağın ön dikme kısmı toprak alana girmiştir. 185 yolcu ve 7 mürettebatımız uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edilirken; olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Sürece ilişkin teknik incelemeler devam etmektedir. Tüm yolcularımıza ve uçuş ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.