Gaziantep'te silahlarla sokak ortasında tehditler savuran 7 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te ellerinde silahlarla sokakta tehditler savuran ve aralarında 57 suç kaydı olan bir kişinin de bulunduğu 7 şahıs, polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyon hakkında açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 15:26

Gaziantep'te bir grup şahıs, ellerinde uzun namlulu silahlarla sokağa çıkarak husumetlilerine meydan okudu. Gruptan biri, tehdit anlarını cep telefonuyla kaydederek sosyal medyada paylaştı. Videonun hızla yayılmasının ardından, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti ve aralarında 57 suç kaydı olduğu iddia edilen kişinin de bulunduğu 7 şüpheliyi yakaladı.

HUSUMETLİLERİNE YÖNELİK TEHDİTLER SAVURUP SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Gaziantep'te silahlarıyla sokağa çıkan bir grup şahıs, husumetlilerine yönelik tehditlerde bulunarak sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı. Videoda, gruptan birinin "Hani sokağa çıkamıyorsunuz, tuşa basmakla tetiğe basmak aynı mı?" dediği duyuldu. Görüntülerin hızla yayılmasıyla birlikte, sosyal medya kullanıcıları yetkililere bu şahısların yakalanması çağrısında bulundu.

İÇLERİNDEN BİRİNİN 57 SUÇ KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Olayın ardından Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, TEM, KOM, İstihbarat ve Devriye ekipleri geniş çaplı bir operasyon başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, 57 suç kaydı olduğu iddia edilen bir kişi ve beraberindeki 6 şahıs, bir fabrikaya saklanırken kıstırılarak yakalandı. Şüpheliler hakkında soruşturma devam ediyor.

Bakan Yerlikaya'dan Açıklama: Gereği Yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "

GEREĞİ YAPILDI-31

Sosyal medyada yer alan ve Gaziantep’te sokak ortasında uzun namlulu silahlarla poz veren, halkımız arasında korku ve endişeye yol açan şahıslarla ilgili görüntüler Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce incelenmiştir.

Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar 26 Eylül 2024 Perşembe akşam saatlerinde Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, TEM, KOM, İstihbarat ve Devriye Ekiplerimiz koordinesinde adres sorgulama ve saha çalışmaları başlatılmıştır. 

Sosyal medyada yer alan şahıslarında içinde bulunduğu 7 şüpheli yakalanmıştır. (B.A.,S.D., Y.S., A.D.,  A.Ç., E.A. ve H.H.K.)

Halkımızın huzurunu kaçanlarla, tehdit ve korkuya yol açanlarla mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz.

Aziz Milletimizin huzuruna kasteden tüm suç odaklarının nefeslerini keseceğiz. Milletimize sözümüz olsun.'' ifadelerine yer verdi.