Eski Arsenal oyuncusu, Narkotik madde kaçakçılığı gerekçesiyle yutuklandı

Eski Arsenal futbolcusu Jay Emmanuel-Thomas, Tayland'dan İngiltere'ye uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. 33 yaşındaki futbolcu, İskoçya'nın ikinci ligi Greenock Morton takımında forma giymekteydi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:01

Emmanuel-Thomas, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Stansted Havalimanı'nda, piyasa değeri 600 bin sterlin olan 60 kilogram narkotik madde ile yakalanan iki kadınla bağlantılı olduğu şüphesiyle, Glasgow yakınlarındaki Gourock'taki evinde çarşamba akşamı İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA) tarafından gözaltına alındı. Dünkü duruşmada, eski futbolcu hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Avukatlarının yaptığı kefalet teklifi mahkeme tarafından kabul edilmedi ve Emmanuel-Thomas'ın, bir sonraki duruşmanın yapılacağı 18 Ekim'e kadar tutuklu kalmasına karar verildi.

Kadınlar Kefaletle Serbest Bırakıldı

Emmanuel-Thomas'ın tutuklanması sırasında ele geçirilen telefon ve elektronik eşyalarında, 2 Ekim'de Tayland'dan Londra'ya gelen iki kadınla yazışmaları ve biletleri bulunduğu iddia edildi. Kadınlardan birinin Emmanuel-Thomas'ın kız arkadaşı olduğu öne sürüldü. İki kadının valizlerinde toplamda 60 kilogram esrar bulundu ve Chelmsford Sulh Ceza Mahkemesi'nde kefaletle serbest bırakıldılar.

Kulüp Sözleşmesini Feshetti

Jay Emmanuel-Thomas, Arsenal altyapısından yetiştikten sonra Bristol City, Ipswich ve QPR gibi takımlarda da forma giymişti. Hakkındaki iddialar nedeniyle Greenock Morton takımından kovuldu. Kulüp, yaptığı yazılı açıklamada, "Greenock Morton FC, Jay Emmanuel-Thomas'ın sözleşmesini derhal feshetmiştir. Kulüp bu konu hakkında başka bir yorumda bulunmayacak" ifadelerine yer verdi.