Engin Polat ve diğer sanıkların tahliye kararına itiraz reddedildi

Dilan ve Engin Polat'ın da yargılandığı ‘kara para aklama’ davasında, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tahliyesine karar verilmişti. Başsavcılığın bu tahliye kararına yaptığı itiraz, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 17:01

İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘kara para aklama’ davasında, tutuklu yargılanan Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar verilmişti. Bu davada sanıklar, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından yargılanıyordu.

Davanın üçüncü gününde verilen tahliye kararına İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Başsavcılık, sanıkların kaçma şüphesi ve delil durumu nedeniyle tutukluluk halinin devam etmesi gerektiğini belirtti. Ancak tahliye kararını değerlendiren Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi, mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak, Başsavcılığın itirazını reddetti.

Tahliye kararının gerekçesi olarak, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün için mevcut delil durumu gerekçe gösterildi. Mahkeme, tahliye kararında bir değişikliğe neden olacak yeni bir durum olmadığını belirtti.

Başsavcılığın tahliye kararına yönelik yaptığı itirazın reddedilmesiyle sanıkların serbest kalma durumu geçerli kılındı.