Candan Kardeşler'in de yargılandığı dolandırıcılık davasında ara karar

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek’in (Nihal Candan) de aralarında bulunduğu 21 sanıklı davada ara karar açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 19:51

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek’in (Nihal Candan) de aralarında bulunduğu 21 sanıklı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Eylül 2024 tarihine erteledi.

Bahar Candan’a 44, Nihal Candan’a 24 Yıla Kadar Hapis Talebi

Duruşmada savcı tarafından sunulan iddianamede, Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan’ın ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianameye göre, sanıklar sosyal medya fenomeni olarak suç örgütünde önemli bir rol üstlendi ve vatandaşları "sazan sarmalı" yöntemiyle dolandırdı.

İddianamede Şoke Eden Detaylar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve 21 sanık yer aldı. İddianamede suç örgütünün liderleri Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun vatandaşları ucuza araç satma vaadiyle dolandırdığı belirtilirken, Bahar ve Nihal Candan’ın örgütün hiyerarşik yapısında etkin rol oynadığına dikkat çekildi. Bahar Candan’ın örgüt adına bankacılık faaliyetlerini yürüttüğü ve suç gelirini akladığı da iddianamede yer aldı.

Tanık ifadelerine göre, Nihal Candan'ın örgüt lideri Onur Apaydın ile yakın ilişkisi olduğu, örgütün üst düzey toplantılarına katıldığı ve dolandırıcılık planlarının konuşulduğu bu toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadığı kaydedildi.

Mahkemenin bir sonraki duruşması merakla bekleniyor.