Antalya’nın Serik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir ambulans ile cip çarpıştı. Kazada 9 kişi yaralandı. Kaza anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.
Olay, dün saat 22.20 sıralarında Serik ilçesi Orta Mahalle Serik – Belek yolu üzerindeki Aspendos kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Belek Mahallesi’nden aldığı bir hastayı özel hastaneye götürmekte olan Şakir M. yönetimindeki 06 BIG 005 plakalı ambulans, kavşaktan döndüğü sırada karşı yönden gelen Hatice Ç.’nin kullandığı 07 BVP 745 plakalı cip ile çarpıştı.
Kazada ambulansta bulunan sürücü Şakir M. ile sağlık görevlileri Ömer İ., Fatmagül Ç., Tuba Y. ve hasta konumundaki yabancı uyruklu 1 kişi, cipte bulunan Hatice Ç., Süleyman T., Ayşe C. ve Havva G. olmak üzere toplam 9 kişi yaralandı.
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılardan ambulansta bulunan 5 kişi Özel Anadolu Hastanesi’ne, cipteki 4 kişi ise Serik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yetkililer, yaralılardan ikisinin durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.
Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol, polis ekiplerinin yönlendirmesiyle 30 dakika içinde tekrar ulaşıma açıldı. Belediye ekipleri, çarpışma nedeniyle yola dökülen yağları temizleyerek kayganlaşan yolda güvenlik önlemleri aldı.
KAZA ANI KAMERADAKaza, bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, Belek istikametinden gelen ambulansın kavşağa döndüğü sırada karşıdan hızla gelen cipin çarpma anı net şekilde görüldü. Olayın görgü tanıkları, ambulansın kavşaktan döndüğü sırada cipin çarptığını ifade etti.
Kazayla ilgili olarak polis ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı.