Adana’da hakim hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı

Adana'da 4'üncü Çocuk Mahkemesi'nde görev yapan hakim A.E. (36) hakkında, yanında staj yapan Adalet Bölümü öğrencisi liseli B.I. (18) adlı kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiası ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 19:55

Adana'da hakim A.E. (36) hakkında, yanında staj yapan Adalet Bölümü öğrencisi liseli B.I.'ya (18) cinsel saldırıda bulunduğu iddiası ile15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana’da bir lisenin Adalet Bölümü’nde öğrenim gören B.I., 2022 yılının Eylül ayında Adana 4'üncü Çocuk Mahkemesi hakimi A.E.'nin yanında staj yapmaya başladı. Hakim A.E., haftanın 3 günü yanında staj yapan B.I.a iddiasına  göre kasım ayında odasında cinsel saldırıda bulundu. Olayın ardından psikolog kuzenine yaşadıklarını anlatan B.I., annesinin de öğrenmesi ile okul müdürüne giderek durumu bildirdi.

Okul yönetiminin devreye girmesi ile Adana 4'üncü Çocuk Mahkemesi hakimi A.E. hakkında soruşturma açıldı. Adana Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlanarak, hakim hakkında 'basit cinsel saldırı' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.