Adana'da deterjan paketinden 13 ruhsatsız silah çıktı

Seyhan polisi, Gürselpaşa Mahallesi'nde bir barakada düzenlenen operasyonda 13 ruhsatsız tabanca buldu; gözaltına alınan şüphelilerden biri silahlarını "merak" ettiği için biriktirdiğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 10:24

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Gürselpaşa Mahallesi'nde bir barakada yapılan operasyonda 13 adet ruhsatsız tabanca buldu. Operasyon sonucunda Musab E. (27), Cengizhan E. (37) ve İ.Y. (17) isimli üç şüpheli gözaltına alındı.

"TOZ DETERJAN PAKETİNDEN SİLAHLAR ÇIKTI"

Polis ekipleri, barakada yaptıkları arama sırasında toz deterjan paketinin içinde gizlenmiş 13 ruhsatsız tabanca ile şarjör buldu. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü.

"SİLAHLARI BİRİKTİRİYORUM"

Operasyonda yakalanan şüphelilerden Cengizhan E., ifadesinde silahların kendisine ait olduğunu ve silahlara olan merakı nedeniyle biriktirdiğini belirtti. Emniyet yetkilileri, İ.Y.'nin daha önce "yağma, tehdit, şantaj yapma" gibi suçlardan kaydının bulunduğunu ve Musab E.'nin ise geçmişte karıştığı bir kavgadan dolayı tutuklanıp daha sonra denetimli serbestlikle tahliye edildiğini açıkladı.

GÖZALTI İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı. Emniyet, operasyonun silah kaçakçılığıyla mücadele kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.