"Penaltı Canavarı" kaleci Altay Kartal, gönülleri fethetti!

"Penaltı Canavarı" Altay Kartal, Adana Demirspor'un penaltı atışlarındaki başarısızlığı sonrasında gözlerin ve gönüllerin bir kez daha odak noktası oldu. 

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 14:42
ilkhaber-gazetesi.com

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER)- Adana Demirspor'un penaltı atışlarında maçı kaybetmesiyle birlikte, Beşiktaş PAF takımının eski oyuncusu ve "Penaltı Canavarı" olarak anılan kaleci Altay Kartal tekrar gündeme geldi. 

Bir zamanlar Beşiktaş PAF takımının kalecisi olarak başladığı kariyerinde Tigana tarafından keşfedilen Kartal, Tigana tarafından takıma alınmış ve "Penaltı Canavarı" olarak ün kazanmıştı.

18 yaşında Beşiktaş'ın Trabzon ile oynadığı maçta Cordoba'dan sonra takıma katılan ve "Penaltı Canavarı" olarak ünlenen Altay Kartal, 15 yaşında Milli takıma seçilmiş, Galatasaray, Fenerbahçe, Ankara Gençlerbirliği gibi takımların dikkatini çekmesine rağmen, Milli Takım Alt Yapı sorumlusu rahmetli Gündüz Tekin Onay'ın isteği üzerine Beşiktaş'a Profesyonel olarak transfer olmuştu. 

Almanya ve Hollanda kamplarında dikkat çeken Altay, birçok Avrupa kulübünün ilgisini çekti, ancak Tigana'nın ayrılması sonucu Aydın Spor'a kiralık olarak gönderildi.

Ancak Altay Kartal, Aydın Spor'da talihsiz bir kaza geçirerek omuzundan sakatlandı ve iyileşmesi uzun bir süre aldı. Sakatlığını atlatan genç kaleci, maç eksiğini gidermek için amatör liglere dönmeyi tercih etti. 

Şu anda Mersin Erdemli Belediyespor‘un kalesini koruyan deneyimli kaleci, takımını penaltı kurtarışlarıyla şampiyonluğa taşıdı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Fındıkpınarı turnuvasına da Davultepe Spor'un daveti üzerine katılan Altay Kartal, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yarı final ve final maçlarında sergilediği etkileyici penaltı kurtarışlarıyla bir kez daha gönüllere taht kurdu ve Davultepe Spor'un şampiyon olmasına önemli katkı sağladı.