Yusuf Güney aylar öncesinden bilmişti: Haksızlık etmişiz...

Dünya Sağlık Örgütü, Afrika'yı etkisi altına alan maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle 'Küresel Acil Durum' ilan etti. Yusuf Güney'in aylar önceki öngörüleri ise sosyal medyada yeniden gündem oldu. İşte detaylar.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 10:45

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 15 Ağustos 2024 tarihinde Afrika'da hızla yayılan maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle 'Küresel Acil Durum' ilan etti. DSÖ'nün bu kararı, uluslararası sağlık topluluğunda geniş yankı uyandırırken, Türkiye'de Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yaptığı açıklamada, "Maymun çiçeği ve COVID ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil" ifadesi dikkat çekti.

Yusuf Güney katıldığı Eser Yenenler’in programında virüs tahmininde bulunmuştu

Bu gelişmelerin ardından, şarkıcı Yusuf Güney'in iki ay önce yaptığı öngörüler sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Güney, katıldığı Eser Yenenler’in programında, "3-4 aya kadar hayvan kaynaklı bir virüs geliyor" demişti. Yenenler’in, “Sen bunları nereden biliyorsun?” sorusuna Güney, “Öğreniyoruz bir yerlerden işte” şeklinde yanıt vermişti.

Ayrıca, Güney bir başka programda da, "Çok ciddi bir pandemi geliyor. Ağustos ayı gibi patlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Yusuf Güney’in bu öngörüleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Kullanıcılar, “Artık inanacağım”, “Bu adam ciddi zeki biri”, “Haksızlık etmişiz adama”, “Ben Yusuf Güney’e inanmaya başladım artık” gibi yorumlarla şarkıcının öngörülerine dikkat çekti.