Yasemin Allen Kimdir? Kaç Yaşında? Sevgilisi kim?

Show TV'nin sevilen dizisi Bahar: Uyanmaya Hazır Mısın?, yeni bir ismi kadrosuna dahil ediyor. İş dünyasının cesur ismi Dora Ersoy'u canlandıracak olan Yasemin Kay Allen, dizinin 12. bölümünden itibaren izleyicilerle buluşacak. Peki izleyicilerin merak ettiği Yasemin Allen kimdir? Kökeni neresidir? Sevgilisi var mı? gibi soruların yanıtını sizler için araştırdık...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 16:26

Show Tv de yayınlanan Bahar dizisi konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Bahar dizisi her hafta seyircisi ile buluşmaya devam ediyor. Yeni yayınlanacak bölümde diziye Dora Ersoy dahil oluyor. Peki, Bahar dizisi Dora kim, gerçek adı ne? Yasemin Kay Allen kimdir, kaç yaşında? Bahar dizisi Dora kim, gerçek adı ne? Yasemin Kay Allen kimdir, kaç yaşında? soruları gündeme geliyor. Bahar dizisi oyuncu kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Başrollerini Demet Evgar, Buğra Gülsoy ve Mehmet Yılmaz Ak'ın paylaştığı Bahar dizisine Yasemin Kay Allen dahil oldu. Bahar dizisi Dora kim, gerçek adı ne? Yasemin Kay Allen kimdir, kaç yaşında?

BAHAR DİZİSİ DORA KİMDİR?

Neslihan Yeşilyurt'un yönettiği ve Ayça Üzüm'ün senaryosunu kaleme aldığı Bahar dizisi, MF Yapım tarafından hayata geçiriliyor. Dizinin kadrosunda ise Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Füsun Demirel, Elit Andaç Çam, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Uygar Özçelik ve Hatice Aslan gibi deneyimli isimler bulunuyor.

YASEMİN KAY ALLEN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

Yasemin Kay Allen, 10 Temmuz 1989'da İngiltere'de doğdu. Türk oyuncu olan Allen, annesi Suna Yıldızoğlu'nun Türk vatandaşı olmasından dolayı çifte vatandaşlık sahibi. Allen, Türkiye'ye ailesiyle birlikte üç aylıkken gelmiş ve daha sonra Avustralya'ya yerleşmiştir. Lise yıllarında sinema, televizyon, drama, resim ve Japonca dersleri almış ve Queensland Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünden burs kazanarak eğitimini tamamlamıştır. Yasemin Allen, %50 İngiliz ve %25 Avustralya kökenli olduğunu belirtmiştir.

Yasemin Allen, üç aylıkken ailesiyle birlikte Türkiye'ye geldi. İlköğrenimini burada tamamladıktan sonra 11 yaşında annesiyle birlikte Avustralya'ya yerleşti. Lise yıllarında sinema televizyon, drama, resim ve Japonca dersleri aldı ve kısa filmler çekti. Queensland Üniversitesinin sinema televizyon bölümünden burs kazandı. On sekiz yaşında Türkiye'ye dönüp Müjdat Gezen Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi. Allen, 2008'de L'Oréal'in yeni yüz yarışmasında finalist oldu. Aynı yıl annesinin de yer aldığı Elif dizisinde başrol oynadı. 2010'da Kavak Yelleri dizisinde Elena, Yerden Yüksek dizisinde ise Juliette karakterlerini canlandırdı. 2011'de Hayat Devam Ediyor dizisinde Pelin Akça rolünü üstlendi. 2013'te "Merhamet" dizisinde Irmak Tunalı karakterini canlandırdı. Aynı yıl N11.com adlı alışveriş sitesinin reklam yüzü oldu.

YASEMİN KAY ALLEN OYNADIĞI DİZİ/FİLM

Allen ilk dizisi olan Elif'te başrol oynamıştır. Özcan Deniz'in yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı Su ve Ateş filminde canlandırdığı Yağmur karakteriyle sinemaya adım attı. 2014'te Defne Sultan rolüyle Muhteşem Yüzyıl dizisine, aynı yıl Kasım ayında başlayan Şeref Meselesi dizisine başrol olarak katıldı. 2016’da ise yönetmenliğini Erol Özlevi’nin yaptığı, Murat Boz ve İrem Sak ile başrolleri paylaştığı romantik komedi yapım Dönerse Senindir’de rol aldı.

2019-2020 yılları arasında ABD-İngiltere ortak yapımı olan ve 53 ülkede yayımlanan Strike Back dizisinde Rus ajanı Katrina Zarkova karakteriyle başrolde yer almıştır.

Oyunculuk kariyerine Türkiye'de başlayan Allen, birçok dizi ve filmde başarılı performans sergilemiştir. "Bahar: Uyanmaya Hazır Mısın?" dizisiyle Türk seyircisinin karşısına çıkacak olması, izleyiciler arasında büyük bir merak uyandırmış durumda.

YASEMİN ALLEN SEVGİLİSİ KİM?

Oyuncu, kalbini eski bir eski FBI ajanı olan Erdal Kaya'ya kaptırdı.

Yasemin Allen ve Erdal Kaya'nın ilişkisi, takipçileri tarafından büyük ilgi görmüştür. İkilinin sosyal medyada birlikte paylaştıkları fotoğraflar ve mesajlar, hayranları tarafından büyük bir sevgiyle karşılanmıştır. Allen ve Kaya'nın ilişkisi, medya ve hayranların dikkatini çekmiş ve sosyal medyada geniş bir ilgiyle karşılanmıştır.