Ünlü şarkıcı Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Metin Arolat, dün akşam İstanbul Kozyatağı'nda sahne sahnesinde fenalaşarak bir şekilde yere yığıldı. İlk müdahalenin ardından tedavi kaldırılan Arolat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arolat'ın ölüm nedeni kalp krizi olarak açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 09:37

Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı'ndaki bir mekanda sahnede fenalaştı. Şarkı söylerken, günün yerinde yığılan Arolat, yapılan ilk müdahalelerin ardından tedaviye kaldırıldı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamayan 52 yaşındaki sanatçı ünlünün, kalıcı kalp krizi sonucu hayatlarının kaybedildiği açıklandı.

Kalp Krizi Sonrası Hastaneye Kaldırıldı

52 şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, Kozyatağı'ndaki bir kulüpte konser sahnesinde sahnede fenalaştı. Sanatçıya yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü. Ancak tüm çabalara rağmen Arolat hayatını kaybetti. Metin Arolat'ın menajeri Halil Yıldırım, üzücü haberler doğrularken, sanat dünyasında bu ani ölüm nedeniyle boğuldu.

Yakın dostu olan şarkıcı Demet Sağıroğlu, ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Sağıroğlu, “Metin diyet yapıyor, muhtemelen kalbi bu duruma dayanamadı” dedi. Arolat'ın uzun süreli, sıkı bir rejim yaptığı ve sağlığa dikkat ettiği biliniyordu.

Metin Arolat Kimdir?

Metin Arolat, 28 Mayıs 1972'de İzmir'de doğdu. Anne tarafından Çerkez, baba tarafından İstanbullu olan Arolat, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ali Mümtaz Arolat'ın torunudur. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra İstanbul'da reklam sektörüne adım atmış, ardından Amerika'da Illinois Üniversitesi'nde reklamcılık eğitimi almıştır.

Kariyerine yönetmenlik yaparak başlayan Metin Arolat, kısa sürede müzik dünyasında da söz yapmayı başardı. 1995 yılında çıkarılan "Ayrılık Olmaz" albümü ile büyük bir çıkış yakalayan sanatçı, daha sonra birçok albüm ve single yayımlayarak müzik kariyerini sürdürdü. Şarkıları kadar yönetmenliğiyle de tanınan Arolat, Tarkan gibi ünlü sanatçıların kliplerini yönetti.

Sanat Dünyasına Büyük Katkıları Oldu

Metin Arolat, hem reklam sektöründe hem de müzik dünyasında iz bırakan bir sanatçıydı. Sanatçının albümleri arasında "Ayrılık Olmaz" (1995), "Yine Bir Başıma" (1998), "Kabul Et" (2005), "Lütfen Yaz Gelsin" (2010), "Çok Daha Ötesi" (2010) ve "Karavan" ( 2014) yer alıyor. Arolat, aynı zamanda Demet Akalın, Deniz Seki gibi isimlerin klip yönetmenliğini yapmış ve birçok markanın reklam filmlerini çekmiştir. Son olarak Wanda Nara ve Mauro Icardi'nin reklam filmini yönetmişti.

Arolat, aile bağlarına çok düşkün bir sanatçı olarak biliniyordu. Ailesiyle yaşadığı acıların da kariyerinde izlenmişti. Özellikle abisini trajik bir trafik kazasında kaybetmesi ve kısa süre sonra babasını da kaybetmesi, farklıyı derinden etkilemişti.

Sanat Dünyası Yasta

Metin Arolat'ın ani vefatı, sanat dünyasında şok etkisi yarattı. Ünlü isimlerin sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayımlanırken, Arolat'ın müziği ve yönetmenliğiyle birçok insanın hayatına dokunduğu vurgulandı. Sanatçının yedileri ve hayranları, sosyal medya üzerinden üzüntülerini paylaştı.

Son Sözleri

Metin Arolat, son olarak Armağan Çağlayan'ın evinde konuk olmuş ve "Hayatta en mutlu olduğum yer sahnesinde. Şarkı söylemek insanlarla aramda bir köprü" olduğunu belirtmişti.