Teoman'ın 30 yıllık gitarı Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlandı

Ünlü şarkıcı Teoman, 30 yıldır bestelerini yaptığı gitarını Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlamak için açık artırmaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 12:58

Ünlü şarkıcı Teoman, 30 yıldır bestelerini yaptığı gitarını Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlamak için açık artırmaya çıkardı. Bosphorus Art Society'nin düzenlediği çevrimiçi "Cash on the Table" müzayedesi kapsamında satışa sunulan gitar, 466 bin TL'ye alıcı buldu.

Teoman'ın gitarı, Gazete Magazin'de yer alan habere göre, 466 bin TL'ye satıldı ve elde edilen tüm gelir Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanacak. Sanatçının bu anlamlı hareketi, sosyal medyada ve sanat dünyasında büyük takdir topladı.

Sanatçı daha önce yaptığı bir açıklamada, mirasının dörtte birini çocuklara bağışlayacağını belirtmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Teoman'a teşekkür ederek, "Sanat dünyamızın değerli ismi Teoman'ın mirasının bir bölümünü devletimizin himayesi altında bulunan çocuklara bağışlayacağını ifade etmesinden büyük mutluluk duydum. Örnek oluşturacağını umduğumuz bu karar nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.