Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen, Bingöl'ün Yayladere İlçesine atandı

Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nın 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl'ün Yayladere ilçesine atandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:08

Miss Turkey 2024'ün birincisi İdil Bilgen , Sağlık Bakanlığı'nın 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında Bingöl'ün Yayladere ilçesine atandı. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan 24 yaşındaki Bilgen, Türkiye'nin en güzel kızı seçilmesinin ardından, Bingöl'deki Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev alacak. Bilgen'in ay sonuna kadar göreve başlaması bekleniyor.

BİRİNCİ SEÇİLMESİYLE ÇOK KONUŞULMUŞTU

Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen, kendisine yöneltilen olumsuz eleştiriler karşısında açıklamalarda bulunmuştu. Türkiye’de yaşanan acı olaylara atıfta bulunarak, kendisine yazılan negatif yorumları kişisel boşluk olarak gördüğünü belirten Bilgen, “Ben bir Türk kadınıyım ve bu unvanı ülkemizi temsil etmek için aldım. Olumsuz yorumlar bilgi sahibi olmayan kişilerin görüşleri. Bu yorumları hiç önemsemiyorum” dedi.

Bilgen, sosyal medyadaki takipçi sayısının arttığını ve bu ilginin doğal olduğunu ifade ederek, “Sosyal medyamı kapatmayı düşünmüyorum. Herkes istediğini söylemekte özgür, ben pozitif projelere odaklanmayı tercih ediyorum” şeklinde konuştu.