Demet Evgar, Dünya Kadınlar Günü'nde eşitlik kampanyası için Show Ana Haber'de

Bahar dizisinin başrol oyuncusu ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi İyi Niyet Elçisi Demet Evgar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Show Ana Haber'e konuk oldu. Evgar, kadınların eşit haklara sahip olduğu bir toplum için başlattığı kampanyayı duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 12:21

Show TV ekranlarında Bahar dizisiyle izleyici karşısına çıkan Demet Evgar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Show Ana Haber spikerliğini üstlendi. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi İyi Niyet Elçisi olarak görev yapan Evgar, önemli bir mesaj vermek için kampanya başlattı.

Evgar, başlangıçta eksik kelimeler içeren ve anlaşılmaz bir haber metni okuyarak izleyicileri şaşırttı. Daha sonra tam metni okuyan oyuncu, "Okuduğum haberden hiçbir şey anlamadınız değil mi? Çünkü bazı kelimeleri eksilterek okudum. İşte hayatın içinde kadını görmediğimiz, yok saydığımız, eksilttiğimiz her alan bu okuduğum haber kadar anlaşılmaz ve eksik oluyor. Kadının eşit hak ve fırsatlara sahip olduğu, eşit koşullarda yer aldığı her alan ise büyüyor, yeşeriyor ve serpiliyor" şeklinde konuştu.

Evgar, kadın cinayetlerine dikkat çekerek, "Kadının varlığı bu kadar önemliyken biz her sabah bir kadın cinayeti haberine uyanıyoruz. Daha güzel sabahlara uyanmak elbette mümkün. Kadınların hayatın her yerinde ve her zaman var olduğunu hatta öyle kenarda köşede değil yaşamın tam ortasında başrolde olduğunu kabul edersek eğer" dedi. Kampanyasının amacının, kadınların toplumun her alanında görünürlüğünü artırmak ve eşit haklarını vurgulamak olduğunu belirtti.

DEMET EVGAR, UN WOMEN İLE EŞİTLİK KAMPANYASINI BAŞLATARAK 8 MART'I KUTLADI"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde UN Women'ın bu yılki temasını paylaşan Demet Evgar, kadınların eşit hak ve fırsatlara sahip olduğu bir toplumsal hayatı birlikte inşa etmek amacıyla güçlü bir kampanya başlattı. Ünlü oyuncu, yıllarca unutulmayacak bir kampanya ile Türkiye genelinde büyük bir etki yaratmayı hedefliyor.

Evgar'ın kampanyası, kadınların toplumun her alanında eşit bir şekilde var olması ve haklarına saygı gösterilmesi için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. UN Women'ın temalarını ve mesajlarını paylaşarak, sosyal medyada geniş bir kitleye seslenen Evgar, bu önemli günde kadın haklarına verdiği önemi bir kez daha vurguladı. Oyuncunun kampanyası, hakaretiyle alkış topladı ve sosyal medyada geniş bir destek buldu.