Sadık Ahmet Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Sadık Ahmet Filminin Heyecan Veren Galası Gerçekleşti: Vizyon Tarihi Belli Oldu! İşte Sadık Ahmet Filmi Ne Zaman Çıkacak ? Sadık Ahmet Filmi Konusu Nedir? sorularının cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 13:24

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gösterimiyle beklenen TRT ortak yapımı 'Sadık Ahmet' filmi, seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. İşte filmin galası ve vizyon tarihi ile ilgili detaylar:

Sadık Ahmet'in ailesinin de katıldığı gösterim öncesi, film ekibi ve davetlilerle bir araya gelinen gala, büyük bir heyecanla geçti. Yunanistan'daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin hakları için verdiği mücadeleyi konu alan filmin galası, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sadık Ahmet Filmi 2 Şubat'ta Vizyonda

Sadık Ahmet filminin merakla beklenen vizyon tarihi belli oldu. Film, 2 Şubat tarihinde izleyiciyle buluşacak. Bu tarihten itibaren seyirciler, TRT ortak yapımı olan ve Yunanistan'daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin mücadelesini anlatan bu önemli yapımayı sinemalarda izleyebilecekler.

Sadık Ahmet Filminin Konusu

1947 yılında Gümülcine'de doğan Dr. Sadık Ahmet'in hayatını konu alan film, Batı Trakya Türk haklarının devlet tarafından yok sayılmasına karşı verdiği siyasi mücadeleyi ve yaşadığı zorlukları anlatıyor. Sinema severler, Sadık Ahmet'in hayatının çarpıcı detaylarını ve mücadelesini 2 Şubat'tan itibaren izleyebilecekler.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, basın açıklamasında TRT'nin yayıncılık faaliyetleri arasında sinemaya özel bir önem verdiğini belirtti. TRT ortak yapımı 'Sadık Ahmet' filmi, bu öncelikle birlikte seyircilerle buluşacak ve izleyicilere tarihi bir hikayeyi aktaracak.