Mesut Dikel'in ‘Altın Dokunuşları’ sanatseverlerle buluştu

Ressam-Hattat-Sedefkar Mesut Dikel'in, 22 ayar altın kullanarak yaptığı eserlerden oluşan 'Altın Dokunuşlar' adlı 57. kişisel sergisi, Çukurova Belediyesi-Adana tabip Odası 100. Yıl Kültür Merkezi'nde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 23:43

Ressam-Hattat-Sedefkar Mesut Dikel'in, 22 ayar altın kullanarak yaptığı eserlerden oluşan 'Altın Dokunuşlar' adlı 57. kişisel sergisi, Çukurova Belediyesi-Adana tabip Odası 100. Yıl Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Eserleriyle göz kamaştıran Ressam-Hattat-Sedefkar Mesut Dikel, yaprak halinde ve ezilmiş olarak 22 ayar altın kullanarak yaklaşık 1,5 yıllık bir emeğin sonucunda çıkan tablolarını, sanatseverlerle buluşturdu. Dikel'in bu özel sergisi, hat sanatının zarifliği, sedef sanatının göz alıcı güzelliği ve resim sanatının duygusallığı altın ile buluşarak unutulmaz bir sanatsal deneyim sunuyor.

Eski dönemlerde "Zerendut" Altınlamak anlamında isimlendirilen bu tarz eserleri yapan Türkiye'deki birkaç sanatçı arasında yer alan Mesut Dikel, eserlerinde klasik ve modern tarzda, hüsn-i Hat yazı sanatı, siluet portre, desen tarzı çalışmalara yer verdi.

Mesut Dikel'in Çukurova Belediyesi-Adana Tabip Odası 100. Yıl Kültür Merkezi'nde dün açılan altın gibi değerli 'Altın Dokunuşlar' adlı 57. kişisel sergisi, 23 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Mesut Dikel hakkında:

Küçük yaşlardan itibaren sanatla ilgilenmeye başlayan Mesut Dikel, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Resim İş Bölümü Grafik Ana Sanat Dalı Prof. Dr. M. Zeki Kuşoğlu Atölyesi’nden mezun oldu. Kubbealtı Akademisi’nde bir süre Çiçek Derman gözetiminde tezhip dersleri alan Mesut Dikel, Prof. Dr. M. Zeki Kuşoğlu’ndan geleneksel sanatlar dersleri aldı. Dikel, birçok ulusal ve uluslararası sergide yer aldı, çeşitli ödüller kazandı.

Dikel, geleneksel sanatları modern yorumuyla harmanlayarak özgün bir sanat dili oluşturmasıyla tanınıyor. Eserlerinde estetik ve manevi derinliği bir araya getiren sanatçı, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.