Mozaik sanatı, tarihi antik çağlara kadar uzanarak binlerce yıl boyunca insanları etkilemeye devam etti. M.Ö. 3400’lü yıllara ait ilk mozaik örneklerinden günümüze kadar estetik ve teknik açıdan büyük bir evrim geçiren bu sanat, büyük bir ustalık gerektiriyor. Bu geleneksel sanatı en iyi şekilde yaşatan sanatçılardan biri de, mozaik ustası Mehmet Bostancı.
Mehmet Bostancı, Antakya’daki Kültür ve Sanat Çarşısı'ndaki atölyesinde klasik mozaik çalışmalarının yanı sıra, mermer taşlardan yaptığı heykelsi mozaiklerle de dikkatleri üzerine çekiyor. Bostancı, her bir eseriyle, taşın derinliğini ve görselliğini sanata dönüştürerek izleyicilerini büyülüyor.
Sanatına olan tutkusunu dile getiren Bostancı, "Mozaik ustalığı sadece bir teknik değil, gözlem, sabır, refleks ve matematik gerektirir. Babamdan öğrendiğim Serpantin ve Mozaik sanatını günümüze taşımak ve bu sanatı çocuklarıma aktarmak benim için bir onur" diyor.
Bostancı, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi öncesinde çalışmalarını Hatay Arkeoloji Müzesi yakınlarındaki atölyesinde sürdürüyordu. Ancak büyük yıkımın ardından bir süre ara vermek zorunda kaldı. Şimdi, Hatay Valiliği, AFAD ve Hatay Turizm Derneği'nin desteğiyle oluşturulan Kültür ve Sanat Çarşısı’nda çalışmalarına devam ediyor.
Sanatseverlerin ilgisini çeken iri mermer taşlardan yaptığı mozaik tablolar, vazolar ve sehpalar, Bostancı'nın ustalığını gözler önüne seriyor. Sanatçı, izleyicileri atölyesine davet ederek, mozaik sanatını canlı performanslarla izleme fırsatı sunuyor. Bostancı, eserleriyle sadece taşları değil, aynı zamanda geçmişin izlerini ve sanatın geleceğini de şekillendiriyor.