MasterChef Türkiye Ekibi Trabzon’da

MasterChef Türkiye ekibi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın daveti üzerine Trabzon’a gelerek, şehrin tanıtımına yönelik çekimler gerçekleştirdi. Trabzon’un tarihi ve kültürel zenginliklerini ekrana taşıyacak olan bölüm, 30 Ağustos Cuma günü yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 14:41

Türkiye’nin en çok izlenen yemek yarışmalarından biri olan MasterChef Türkiye, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın davetiyle Trabzon’da çekimler gerçekleştirdi. Üç gün süren program boyunca ekip, Trabzon’un tarihi ve kültürel mekânlarında çekimler yaparak, şehrin tanıtımına önemli katkılar sundu.

MasterChef Türkiye’nin milyonlarca izleyiciye ulaşan bölüm çekimleri, Trabzon’un panoramik manzarasına hâkim Boztepe Seyir Terası'nda gerçekleştirildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, MasterChef Türkiye gibi geniş izleyici kitlesine sahip programların şehrin tanıtımı ve turizmine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Başkan Kaya: “Trabzon’umuzu Tüm Türkiye’ye Tanıtıyoruz”

Trabzon’un binlerce yıllık tarihi, kültürü, sanatı, spor faaliyetleri ve yöresel yemeklerini tanıtmayı amaçladıklarını belirten Başkan Kaya, şunları söyledi: “Sosyal belediyecilik vizyonumuz doğrultusunda şehrimize katkıda bulunmaya ve Trabzon’un zenginliklerini tüm Türkiye’ye tanıtmaya devam edeceğiz. MasterChef Türkiye ekibini şehrimizde misafir ederek, Trabzon’umuzun gastronomi kültürünü ve tarihi mekânlarını en iyi şekilde tanıttık.”

Program Giderleri Sponsorlardan Karşılandı

Başkan Kaya, programın belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapılmadan, tamamen sponsorların desteğiyle gerçekleştirildiğini ifade etti. Kaya, “Bu vesileyle ilçemizin ve şehrimizin tanıtımına katkı sunan bu programa sponsor olarak destek veren şehrimizin değerlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda Başkan Kaya, MasterChef Türkiye’nin ünlü şefleri Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’na Trabzonspor forması ve Trabzon’un el sanatı telkâriden yapılmış hediyeler takdim etti.