Karataş Belediyesi, Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde gastronomi tutkunlarını ağırlıyor

Adana'nın Akdeniz'e kıyısı olan ilçelerinden Karataş’ın Belediyesi, 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde gastronomi tutkunlarını bir araya getiriyor. Karataş Belediyesi, festivalde açtığı stantta hem ilçenin eşsiz lezzetlerini tanıtıyor hem de bölge turizmine katkıda bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 10:28

Karataş Belediyesi, Merkez Park'ta gerçekleştirilen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde yer alarak, gastronomi tutkunlarını bir araya getirmeye başladı. Açılan stantta Karataş’a özgü balık çeşitleri, mavi yengeç ve havyar gibi ürünlerin tanıtımını yapan Karataş Belediyesi, Coğrafi işaretli ürün olan Karataş Kıddesi’ni de konuklarına ikram ediyor. Karataş Kıddesi, sadece bölgenin yerel lezzetleri arasında yer almayıp, aynı zamanda ilçenin gastronomi kimliğini de pekiştiriyor.

Festival standında konuklarını karşılaşan Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, ilçenin zengin deniz ürünlerinin, festivalin temel odak noktalarından biri olduğunu söyledi.

Konuklara ilçenin doğal güzelliklerini de anlatma fırsatı bulduklarını ifade eden Başkan Karataş, "Festival süresince düzenlenen çeşitli etkinlikler ve atölyeler, katılımcılara sadece Adana'ya özgü lezzetleri tatma fırsatı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda yerel şeflerden yemek pişirme teknikleri hakkında bilgi edinme imkanı da sağlayacak. Biz de Karataş Belediyesi olarak bu festivalde yer alarak, ilçemize özgü özel ürünlerimizden balık, mavi yengeç, havyar ve Adana'mıza kazandırdığımız Coğrafi işaretli ürünümüz Karataş Kıddesi gibi birçok ürünümüzün sunumunu ve tanıtımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Standımıza tüm hemşerilerimizi bekliyoruz" dedi.