AYDIN GÖKÇEOĞLU-ÖZEL HABER
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu yıl 17 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek. Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu gecede ‘’Nasıl dua etmeliyiz?’’ Bu kıymetli geceyi nasıl ihya etmeliyiz bahsedelim…
Kadir Gecesi'nin ramazan ayı içerisinde bir gece olduğu kesindir (Bakara, 2/185.), Bu gecenin ramazan ayının hangi gününe denk geldiği bilinmemekle birlikte son on gününün tekli gecelerinde, (Müslim, Sıyam, 207.) son yedi gecesinde, (Müslim, Sıyam, 205-206.) 21 (Buhârî, Leyletü'l-kadr, 1.) veya 27. gecelerinde (Müslim, Salatü'l-Müsafirin, 179-180.) aranması gerektiği ifade edilmiştir.
Kadir Gecesi Alametleri
Dini kaynaklara göre Kadir Gecesi :
-Kadir Gecesi, açık ve sakin olur ne sıcak ne soğuk olur. Ertesi gün güneş kızıl doğar. Yıldız kayması olmaz gibi rivayetler vardır. O gecenin alameti, o gecenin sabahında güneşin beyaz ve ışınları gözü almayacak şekilde doğmasıdır." (Müslim, Salatü'l-Müsafirin, 179.) Abdullah b. Ömer'den gelen bir rivayette de Hz. Peygamber (s.a.s.), "Kadir Gecesi'ni aramak isteyen 27. gecede arasın." (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, VIII, 426.) buyurmuş, böylece 27. geceyi ibadet ve zikirle uyanık olarak geçirmemizi tavsiye etmiştir. Kadir gecesi Tarih boyunca İslam toplumlarında ramazanın 27.gecesi olarak kabul edilir.
Nasıl ibadet etmeliyiz?
Mübarek gece ve mübarek ayda cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanın kilitlendiği söylenir.
Kadir Gecesi’nde kılınan namazın, bin aydan daha hayırlı olduğu söylenir. İhlasla yapılan amel, bin ayda yapılan amel sevabına denk gelir.