İhtişamıyla büyüleyen Yıldız Sarayı 1 ayda 197 bin ziyaretçiye kapılarını açtı

İstanbul’un tarihi miraslarından Yıldız Sarayı, 19 Temmuz’da halkla buluştuğu günden bu yana 197 bin ziyaretçiyi ağırladı. Saray, yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 15:11

Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Yıldız Sarayı, tarihinde ilk kez kapılarını halka açtığı 19 Temmuz 2024’ten bu yana yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılan Yıldız Sarayı, sadece 26 günde 197 bin ziyaretçiyi ağırlayarak bir rekora imza attı. İstanbul’un tarihi saraylarından biri olan Yıldız Sarayı, kısa sürede şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline geldi.

Pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyarete açık olan saray, yazın bunaltıcı sıcaklarına rağmen büyük ilgi görüyor. Ziyaretçi sayısı özellikle hafta sonlarında artarken, geçtiğimiz pazar günü 9 bin 584 kişi Yıldız Sarayı’nı gezdi. Saray, açıldığı günden bu yana günlük ortalama 7 bin 500 kişiye tarih ve doğayla iç içe unutulmaz anlar yaşatıyor.

Uzun yıllar süren restorasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından müze-saray olarak kapılarını açan Yıldız Sarayı, birçok tarihi mekanı ilk kez ziyaretçilere sunuyor. Büyük ve Küçük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı, Limonluk Kasr-ı Hümayunu, Sultan II. Abdülhamid Han’ın şahsi kütüphanesi ve Has Bahçe, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Özellikle Osmanlı döneminde yabancı devlet adamlarının ağırlandığı Büyük Mabeyn Köşkü, görkemiyle dikkat çekiyor. Sultan II. Abdülhamid Han Müzesi ve Küçük Mabeyn Köşkü de tarih ve sanat meraklılarının ilgisini çekiyor.

Yıldız Sarayı’nın tarihine tanıklık eden yerli ve yabancı turistler, özellikle Has Bahçe’de fotoğraf çektirerek bu anları ölümsüzleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesiyle, saray 1 Eylül'e kadar ücretsiz olarak gezilebilecek. Pazartesi hariç her gün 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilen Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti’nin son yönetim merkezini keşfetmek isteyenleri bekliyor.

Görseller: AA