Atalay: Biz buradan topluma dokunabiliyoruz

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, tuval üzerine akrilik teknikle yaptığı “Bellek” isimli “Soyutlama ve Soyut Figüratif” temalı resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 09:26

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, tuval üzerine akrilik teknikle yaptığı eserlerinden oluşan “Bellek” isimli “Soyutlama ve Soyut Figüratif” temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle bir araya getirdi.

Sergi açılışına, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Özer, Doç. Dr. Bayram Bozhüyük, Doç. Dr. İbrahim Halil Özkirişçi, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev, Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Marakoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bekir Baba, akademisyenler, sanatseverler ve davetliler katıldı. Atalay’ın 30 eserinin yer aldığı “Soyutlama ve Soyut Figüratif” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 19 Temmuz 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek.

“Daha başarılı çalışmalara imza atacağız”

Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, SANKO Holding’in sanata sunduğu katkının önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “SANKO Sanat Galerisi gibi büyük galeriler sanat camiasına destek olduğu sürece bizler daha başarılı çalışmalara imza atacağız ve genç öğrencilerimiz toplumla daha fazla kaynaşacak.”

Atalay, “Bizim sanatsal dil oluşturup şehirle iletişim kurmamız ve hocalarımızın sergi açması çok değerli. Çünkü biz buradan topluma dokunabiliyoruz” dedi.

Atalay, “Eserlerime ev sahipliği yaparak sanatseverler ile buluşturan SANKO Sanat Galerisi’ne şükranlarımızı sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Köylüoğlu, “Birbirinden seçkin profesyonel sanatçıları ağırlayarak sanatseverlerle buluşturuyoruz”

SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu “Galerimiz tamamen profesyonel bir anlayışla yönetilmektedir. Ulusal ve uluslararası birbirinden seçkin profesyonel sanatçıları ağırlayarak sanatseverlerle buluşturuyoruz” diyerek ifade etti.

Konuşmaların ardından SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Zeugma, Fırat’ın Gerdanlığı yayını Atalay’a takdim etti.