Şeyda Yılmaz ilkokulda polis olup şehit olacağını söylemiş

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tarafından tabancayla vurulan Polis Memuru Şeyda Yılmaz dayısına polis olup şehit olacağını söylemiş.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 15:13

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi Yunus Emre Geçti tarafından vurularak şehit olan Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın ilkokul yıllarından beri polis olma hayalini gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde, motosiklet hırsızlığı suçundan sızma ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, Yılmaz öldürülerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yapılan törenin ardından memleketi Sivas'ta defnedildi.

Yılmaz, henüz bir yıllık evliydi ve saldırıdan bir gün sonra izne ayrılıp baba evine dönmeyi planlıyordu. Ailesinin evinde taziyeler kabul edilirken, duygusal anlar yaşandı.

“Dayı ben polis olup şehit olacağım diyordu”

Şeyda Yılmaz'ın dayısı Mustafa Yaman, Yılmaz'ın çocukluk hayalini anlatarak, “Hayat dolu idealleri olan vatanını milletini seven biriydi. İlkokuldan bu zamana kadar ‘Dayı ben polis olup şehit olacağım’ diyordu. İstediği de oldu. Kelimelere sığmaz. Sabah izin alıp gelecekti. Burada olacaktı. Allah’ım onu buraya bize temenni gönderdi. Yeni evlendi. Bir senelik, 4 Ağustos’ta. 3 ay İzmir’de kaldı. Oradan eşinin yanına tayin oldu. Herkesi severdi. Vatan sağ olsun” dedi.

Gözü yaşlı Baba Mehmet Yağlı ise “Allah bütün emniyet güçlerimizi her türlü kötülüklerden ve belalardan korusun. Cümlesine sağlık sıhhat diliyorum” diye konuştu.