Semih Çelik'e benzediği için zorbalığa uğrayan genç: "Katil muamelesi görüyorum"

Türkiye, 4 Ekim'de iki genç kızı öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik’in işlediği korkunç cinayetlerle sarsılırken, Çelik'e benzeyen bir gencin yaşadığı zorbalık gündeme oturdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 10:59

Türkiye, 4 Ekim'de iki genç kızı öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik’in işlediği korkunç cinayetlerle sarsılırken, Çelik'e benzeyen bir gencin yaşadığı zorbalık gündeme oturdu. Adı açıklanmayan genç, fiziksel benzerliği nedeniyle çevresi tarafından dışlandığını ve sürekli baskı gördüğünü belirtti.

Semih Çelik'e benzetildiği için zorbalığa uğruyor

Çevresindekilerin kendisine "katil muamelesi" yaptığını ifade eden genç, özellikle kız arkadaşının kendisini suçlayıcı ifadelerle rencide ettiğini dile getirdi. Genç, "Kız arkadaşım sürekli 'Seni ne zaman haberlerde göreceğiz? Sen ne zaman aynı duruma düşeceksin?' gibi şeyler söylüyor. Bu tür sözler beni çok rahatsız ediyor" dedi.

Yaşadığı zorbalık ve dışlanmanın psikolojik olarak kendisini derinden etkilediğini belirten genç, toplumda yaşanan olaylar nedeniyle fiziksel benzerliği olan kişilere yönelik önyargının artmasının, insanların hayatını olumsuz etkilediğini vurguladı.