Kazım Koyuncu'nun vefatının 19. yılında anılıyor

Karadeniz müziğinin önemli ismi Kazım Koyuncu, vefatının 19. yılında Artvin'in Hopa ilçesinde mezarı başında anıldı. Ailesi, dostları ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleşen törende, Koyuncu'nun müzik ve fikirleriyle yaşamaya devam edeceği vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 17:23

Kazım Koyuncu, vefatının 19. yılında Artvin'deki kabri başında anıldı. Sanatçı, müzisyen, söz yazarı ve aktivist olarak tanınan Koyuncu, kanser nedeniyle 33 yaşında hayatını kaybetmişti. Yeşilköy köyündeki mezarı başında düzenlenen törene, Koyuncu'nun annesi Hüsniye, kardeşleri Oğuz, Orhan, Niyazi Koyuncu, ablası Canan Erdem ve birçok yakını katıldı. Ayrıca, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Erhan Yılmaz ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu gibi siyasi isimler de törende yer aldı.

Törende katılımcılar, "air ceketli çocuk" olarak anılan Kazım Koyuncu'nun mezarına karanfil bırakarak dua ettiler. Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, törende yaptığı konuşmada, Koyuncu'nun fikirlerinin ve müziğinin yaşamaya devam ettiğini vurgulayarak, Hopa'da Kazım Koyuncu Kültür Merkezi ve Müzesi gibi alanlar oluşturmayı planladıklarını belirtti. Bu alanlarda gençlere ve çocuklara eğitim vermek ve Kazım Koyuncu'nun sanatını gelecek nesillere aktarmak istediklerini dile getirdi.

Eskişehir'den gelen Mehmet Ali Bozkaya ise Kazım Koyuncu'nun Karadeniz müziğini çok güzel duygularla yorumladığını ve onun eserlerinin zihinlerde yer ettiğini ifade etti. Bozkaya, Koyuncu'yu öğrencilik yıllarında sahnede dinleme fırsatı bulduğunu ve bugün mezarına ilk defa geldiğini söyleyerek duygularını paylaştı.

Kazım Koyuncu'nun anma töreninde katılımcılar, sevgi ve özlemle sanatçıyı anarak onun unutulmayacağını vurguladılar.