Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Orhan Ayhan kimdir?

Orhan Ayhan, Türk spor spikeri ve gazeteci olarak uzun yıllar boyunca önemli başarılara imza atmış bir isimdir. Türk spor spikeri Ayhan, 61 yıl süren kariyerinde 8,500'den fazla futbol ve boks maçını seslendirerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. İşte Orhan Ayhan'ın kariyeri ve başarılarıyla ilgili detaylar:

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 11:57

Orhan Ayhan, Türk spor spikeri ve gazeteci olarak uzun yıllar boyunca önemli başarılara imza atmış bir isimdir. İşte Orhan Ayhan'ın kariyeri ve başarılarıyla ilgili detaylar:

Orhan Ayhan Kimdir?

1938 yılında İstanbul'da doğan Orhan Ayhan, İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü mezunudur. Spor muhabirliğine 1957 yılında Son Posta gazetesinde başlayan Ayhan, ardından Tercüman ve Güneş gazetelerinde spor servislerinde çalışmıştır.

1962 yılında TRT'nin İstanbul Radyosu'nun açtığı spor spikerliği imtihanını birinci olarak kazanmıştır. İlk maç anlatımı olarak 21 Ocak 1963 tarihinde Galatasaray-Milan Avrupa Şampiyon Kulüpler maçını gerçekleştirmiştir.

Boks dünyasına da yoğun ilgi gösteren Orhan Ayhan, Muhammed Ali ve Mike Tyson gibi efsane boksörlerin maçlarını da seslendirmiştir. Kariyeri boyunca 8 bin 500'ün üzerinde futbol ve boks maçını sporseverlere aktarmıştır.

1992 yılında Show TV'ye geçiş yapmış ve 1994 yılında TRT'ye Genel Müdür Danışmanı olarak atanmıştır. Ayrıca "Boks" ve "Kürsüdekiler" adlı iki kitabı da yayınlanmıştır.

Orhan Ayhan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi ve Spor Yazarları Derneği'nin kurucu üyesidir. Aynı zamanda Türkiye Boks Federasyonu yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapmıştır. Avrupa ve Dünya Boks Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev almıştır.

2012 yılında Discovery Channel'da Rüya Takımı programının seslendirme işini üstlenmiştir. TRT'de yıllarca çeşitli programlar yapmış ve sporseverlerle buluşmuştur.

Orhan Ayhan, uzun ve başarılı kariyeri boyunca Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş ve 61 yıl 275 gün ile en uzun kariyere sahip erkek spor spikeri unvanını elde etmiştir.