Yusuf Akkaş kimdir? Köfteci Yusuf domuz eti mi kullanıyor?

Son günlerde Türkiye'nin önde gelen restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf, "kapatılacak mı?" ve "köftesinde domuz eti mi var?" sorunlarla gündemde. Tarım ve Orman Bakanlığı, Köfteci Yusuf'un muayene ve analiz raporlarını yayınlayarak, restoranın köfte ve dönerlerinde domuz eti tespit edildiğini doğruladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 13:45

Türkiye'nin önde gelen restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf, son günlerdeki tartışmalara neden olan iddialarla gündemde. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerinde Köfteci Yusuf'un etlerinde domuz eti tespit edilmesi, bu markanın sahibi Yusuf Akkaş hakkında merak uyandırdı. Peki, Yusuf Akkaş kimdir? Köfteci Yusuf ürünlerinde domuz eti mi kullanıyor? Bu soruların yanıtları, kamuoyunda merak konusu oldu. Yusuf Akkaş'ın geçmişi, restoran zincirinin başarı hikayesi ve son gelişmelerle ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Yusuf Akkaş Kimdir?

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, 1996 yılında Bursa'nın İznik ilçesinde köfte satışına başlamış ve kısa sürede büyük bir müşteri kitlesine ulaşarak Türkiye genelinde birçok şube açmıştır. Akkaş, uygun fiyat ve ürünler sunmayı hedefleyerek, markalaşma sürecinde hızlı bir büyüme göstermiştir.

Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz etimi var?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın muayene ve analizi, 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde alınan dana eti döneri ile tüketime hazır paketlenmiş köftede domuz eti tespit etti. Bu durumda, müşteri güvenini sarstı ve restoranın menüsündeki bazı ürünlerde sağlık açısından ciddi tehlikelerin tespit edildiği belirtildi.

Türkiye, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerinde ürünlerinde domuz eti çıkan ancak mahkeme kararıyla isminin açıklanmasını engelleyen ünlü köfte zincirini konuşuyor. Firmanın Köfteci Yusuf olduğu ortaya çıktı. Ama firma ve firmanın sahibi Yusuf Akkaş'ın sessizliği sürüyor. Fatih Portakal, SÖZCÜ TV Ana Haber'de çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Yusuf Akkaş'ın kayıplara karıştığına dikkat çeken Fatih Portakal, SÖZCÜ TV Ana Haber'de şunları söyledi:

"Köfteci Yusuf mu? Uğramayın arkadaş! Uğramayın... Sen neden kullanıyorsun? 7 ay olmuş bir de... 7 ay habire yedirdi, habire yedirdi. Yusuf Akkaş'tan da haber alınamıyor şu anda..."